تصویب 6 مصوبه برای تسهیل تجارت در گمرک

تعداد بازدید : 943
تاریخ انتشار : ۱۳۹۹/۱۲/۱۰

معاون فنی و امور گمرکی ایران گفت: ۶ مصوبه بسیار مهم در خصوص تلورانس ارزش، وزن، کالاهای متروکه، کالاهای ممنوعه و ترانزیت خارجی با هدف تسریع و تسهیل تجارت تصویب شد.

»مهرداد ارونقی» درباره پیشنهادات گمرک و مصوبه‌های ستاد تنظیم بازار اظهار داشت: با توجه به مشکلات متعدد مربوط به رفع تعهدات ارزی ناشی از اختلاف وزن پروانه‌های وارداتی و به منظور تسهیل در تجارت فرامرزی، مقرر شد وزارت صنعت، معدن و تجارت، گمرک و بانک مرکزی، نسبت به پذیرش تلورانس وزنی ۱.۵ درصد برای کالاهای فله و کالاهای اساسی و ضروری مشمول دریافت ارز ترجیحی که به صورت فله یا کانتینری وارد می‌شوند، اقدام کنند.

 

به گزارش گمرک ایران،  به گفته وی، در کالاهای اساسی مشمول گروه ۲۱، حداکثر سه درصد تلورانس وزنی قابل پذیرش بوده و ملاک رسیدگی قرار می‌گیرد.

  

ارونقی بیان‌داشت: درخصوص رفع تعهد ارزی اقلامی که معیار اقدام وزن کالا باشد، به گمرک و بانک مرکزی اختیار داده شد تا نسبت به محاسبه تلورانس وزنی با در نظر گرفتن ثبت سفارش اقدام کنند و در صورتی که تلورانس وزنی بر اساس وزن کل ثبت سفارش باشد، در مجموع مورد پذیرش بوده و ملاک اقدام و اجرا برای بانک مرکزی خواهد بود.

  

معاون امور گمرکی کشور تصریح کرد: پیرو تصمیمات قبلی کارگروه تنظیم بازار در خصوص بیشتر بودن ۱۱ قلم کالاهای اساسی و ضروری، گمرک مجاز شد در بررسی ارزش آنها معادل پنج درصد بیشتر از ارزش‌های متوسط ابلاغی را اعمال کند.

 

وی تاکید کرد: چنان‌چه در بررسی پرونده‌های اختلافی، میزان بیشتر بودن ارزش بین پنج تا هفت درصد باشد باید پس از کسر پنج درصد، باقی را به عنوان بیش‌بود تلقی و لحاظ کرد.

 

به گفته ارونقی، باید به این نکته توجه کرد که پس از تعدیلات اعلام شده، بیش‌بود ارزش‌های بالاتر از هفت درصد، بدون کسر پنج یا هفت درصد اعلام شده، به صورت کامل مبنای محاسبه قرار خواهد گرفت.

  

وی خاطرنشان‌کرد: در راستای پیشنهادهای ارائه شده از سوی مراجع ذی‌ربط در استان بوشهر، به گمرک این اختیار داده شد تا با درخواست صاحبان کالاهای دارای اولویت ارزی یک، ۲۱ ، ۲۲ ، ۲۳ و ۲۴  بر ترانزیت خارجی، این کالاها بدون مطالبه ثبت سفارش با اخذ تضمین های لازم، تحت رویه ترانزیت خارجی اقدام و کنترل های لازم را در این خصوص انجام دهد تا از رسوب کالا در مناطق ویژه اقتصادی واماکن گمرک جلوگیری شود.

  

ارونقی تاکید کرد: موضوع متروکه شدن کالاهای اساسی در گمرکات کشور متاثر از مصوبه‌ها و بخشنامه‌های صادر شده مطرح و مقرر شد جلسه‌ای با محوریت معاونت بازرگانی داخلی و دستگاه‌های ذی‌ربط تشکیل و راهکارهای اجرایی برای تصمیم گیری به جلسات آتی کارگروه ستاد تنظیم بازار ارائه شود.

  

به گزارش ایرنا، در پاییز امسال بر اساس آمارهای منتشر شده بیش از چهار میلیون تن کالای اساسی از گمرکات سراسر کشور ترخیص شده اند، اما به دلیل اینکه همچنان واردات و صادرات کالا به شکل بی وقفه انجام می شود، اقلام مختلف در انتظار تخصیص ارز به کالاهای باقی مانده در گمرکات کشور اضافه شده اند. طبق اعلام ستاد هماهنگی اقتصادی دولت روند ترخیص و صادرات ادامه خواهد داشت.

 

منبع :
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
متن نظر :
ارسال نظر
نظرات کاربران
میزان اهمیت
ایمیل
توضیحات
ارسال