مصائب تولیدکنندگان پوشاک در دوران کرونا

تعداد بازدید : 476
تاریخ انتشار : ۱۳۹۹/۱۰/۳

عضو هیات مدیره جامعه متخصصین نساجی ایران با اشاره به مشکلات شیوع کرونا بر صنعت نساجی و پوشاک گفت: پیش‌بینی می‌شود شب عید امسال برای پوشاکی‌ها رونق چندانی نداشته باشد.

در این زمینه، علیرضا حائری- عضو هیات مدیره جامعه متخصصین نساجی ایران گفت: از سال گذشته تاکنون بسیاری از اصناف و تولیدکنندگان به‌خصوص در حوزه پوشاک، متاثر از پاندمی کرونا و تداوم تحریم‌ها لطمه‌های زیادی متحمل شدند.

 

وی بیان‌داشت: اکنون این واحدها با احتیاط در حال حرکت و فعالیت هستند، زیرا اگر قرار باشد تعطیلی مراکز تجاری یا محدود شدن فعالیت‌های آنها ادامه داشته باشد، سفارش ها کمتر خواهد شد و کارخانجات با ظرفیت پایین‌تری کار خواهند کرد.

 

حائری معتقد است: از آنجایی که پیش از شروع پاندمی کرونا کشورمان درگیر تحریم‌ها بوده و اقتصادمان کوچکتر شده بود، در مجموع فعالان اقتصادی کشور با آسیب‌های کمتری در مقایسه با دیگر کشورها مواجه شدند و به نوعی مردم و کسبه آماده مواجهه با این شرایط اضطراری بودند.

 

عضو هیات مدیره جامعه متخصصین نساجی ایران ادامه‌داد: انتظار می‌رود سازمان امور مالیاتی به صاحبان کسب‌وکارها، اصناف و فعالان تولیدی و اقتصادی مهلت بدهد.

 

وی تاکید کرد: این فرصت باید برای فعالان حوزه نساجی و پوشاک که کالاهایشان نظیر پوشاک، پارچه، کالای خواب و غیره، مستقیم به دست مردم می‌رسد و زیان‌های زیادی متحمل شدند، بیشتر باشد.

 

حائری گفت: این شرایط و تعطیلی‌ها به احتمال زیاد در ماه‌های آینده تا شب عید نیز ادامه خواهد داشت و فراموش نکنیم غیر از کرونا، فعالان اقتصادی و تولیدی کشورمان با تحریم‌ها، مشکلات صادرات، قفل بودن سیستم بانکی، افزایش نرخ ارز، تامین نشدن مواد اولیه و غیره نیز درگیر بودند که سهم‌شان در این رکود فعالیت‌ها کمتر از کرونا نبوده است.

 عضو هیات مدیره جامعه متخصصین نساجی ایران  اضافه‌کرد: از بین حدود هشت هزار واحد صنعت نساجی، شاید ۵۰ واحد به سمت تولید ماسک، پوشاک یک‌بار مصرف، منسوج نبافت و غیره تغییر کاربری دادند و وضعشان بد نباشد، اما در مجموع آمار حاکی از کاهش ۳۰ درصدی تولید در بخش پوشاک و افت ۲۰ درصدی تولید در بخش منسوجات است، در عین حال در بعضی بخش‌ها نیز رشد به ثبت رسیده است.

 

 برای چندمین ماه متوالی، الیاف اکریلیک بیشترین رشد تولید را در بین محصولات منتخب صنعتی به خود اختصاص داد.

مطابق آمارهای وزارت صنعت، معدن و تجارت این الیاف در هفت ماهه امسال رشد ۲۴۳.۷ درصدی در هم‌سنجی با پارسال ثبت کرد.

 

در هفت ماهه امسال دو هزار و ۶۰۰ تن الیاف اکریلیک توسط کارخانجات داخلی تولید شد. این در حالی است که در مدت مشابه پارسال فقط ۸۰۰ تن از این محصول تولید شده بود.

 

برپایه این گزارش، تولید نخ سیستم پنبه‌ای و ترکیبی الیاف مصنوعی در این مدت با رشد ۲۵ درصدی به ۱۵۴ هزار و ۸۰۰ تن رسید.

 

نخ فیلامنت پلی‌استر در این مدت با افت ۸.۹ درصدی و الیاف پلی‌استر با کاهش ۱۰ درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته به ترتیب به ۱۵۷ هزار و ۱۰۰ تن و ۱۲۲ هزار و ۸۰۰ تن رسید.

 

حائری پیش‌بینی‌کرد: شب عید امسال برای پوشاکی‌ها رونقی چندانی نداشته باشد و به احتمال زیاد تعطیلی دوهفته‌ای و محدودیت‌های تعریف شده کرونایی باز هم ادامه‌دار باشد که بر رکود فعالیت‌ها خواهد افزود

وی خاطرنشان‌کرد: حساسیت حمایت از واحدهای تولیدی و صنفی در بخش نساجی و پوشاک بیشتر از سایر اصناف و واحدهاست، زیرا بیش از ۹۵ درصد فعالان تولیدی و صنفی این حوزه از بخش خصوصی هستند و از آنجایی که از گذشته‌های دور تاکنون به صورت حجره‌ای، سنتی و غیر اصولی اداره می‌شدند، به‌راحتی از بین خواهند رفت.

 

وی یادآور شد: مجموع واحدهای حوزه نساجی و پوشاک که در بورس حضور داشته و بزرگ محسوب می‌شوند ۱۰ واحد از جمع بیش از هفت هزار واحد نیستند و بر این اساس، شکنندگی این واحدها در شرایط رکود فعلی بیشتر است.

منبع :
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
متن نظر :
ارسال نظر
نظرات کاربران
میزان اهمیت
ایمیل
توضیحات
ارسال