معاون گمرک: جزییات مجازات گمرکی برای عدم رفع تعهد ارزی اعلام شد

تعداد بازدید : 510
تاریخ انتشار : ۱۳۹۹/۶/۲۶

به گفته معاون گمرک کسانی که به رفع تعهد ارزی خود اقدام نکرده‌اند، نمی‌توانند از مسیر سبز استفاده کنند؛ باید به‌صورت نقدی تمامی حقوق ورودی و تضامین مربوطه را تودیع کنند.

مهرداد ارونقی، معاون گمرک با اعلام جزییات مجازات گمرکی برای افرادی که ارز حاصل از صادرات را وارد چرخه اقتصاد نکرده‌اند، گفت: اسامی افراد و شرکت‌هایی که هنوز نسبت به رفع تعهدات ارزی اقدام نکرده‌اند به‌صورت طبقه‌بندی و محرمانه به گمرک ارائه‌شده است و این مجازات برای این افراد اعمال می‌شود.

ارونقی در مورد مجازات‌های گمرکی برای افرادی که ارز حاصل از صادرات را برنگردانده‌اند، گفت: در راستای اجرای مصوبات چهاردهمین شورای هماهنگی اقتصادی و تصمیمات کمیته سیاست گذاری نحوه بازگشت ارز حاصل از صادرات، بسته سیاستی نحوه برگشت ارز صاحل از صادرات سال 99 و نحوه رفع تعهد ارز صادرانی ایفا نشده سال‌های 97 و 98 صادرکنندگان تدوین شد.

او ادامه داد: در چند بند از این بسته موضوعات مختلفی مطرح شده از جمله اینکه صادرکنندگانی که نسبت به صادرات اقدام کردند باید ارز حاصل از صادرات خود را با چه درصد و با چه نسبتی برگردانند و 4 ماه پس از صدور پروانه صادراتی باید ارز حاصل از صادرات را برگردانند. همچنین مسائل مرتبط با رتبه بندی و پایش کارت‌های بازرگانی و ارز ناشی از پیمان‌ها و قراردادهای ارزی در این بسته ذکر شده است. در این بسته مسئولیت پیگیری برگشت ارز حاصل از صادرات و همچنین صادرات ارز محل ورود موقت را شرح داده‌است.

معاون گمرک افزود: در بند هفتم این بسته سیاستی به این موضوع اشاره شده که ارائه هر گونه خدمات از سوی کلیه دستگاه‌ها، سازمان‌های اجرایی، بانک‌های عامل و صرافی‌ها به صادرکنندگانی که بر مبنای این بسته سیاستی اعلام شده نسبت به برگشت ارز اقدام نکردند، ممنوع است و مجازات‌هایی هم برای این متخلفان در نظر گرفته‌شده است.

ارونقی درباره جزییات این مجازات در نظر گرفته‌شده، گفت: مجازاتی توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان امور مالیاتی، بانک مرکزی، بانک‌های عامل، صرافی‌ها، صندوق ضمانت صادرات، راهداری و گمرک برای این متخلفان صادراتی به اجرا می‌رسد که در بخش گمرک چهار مجازات اعمال می‌شود.

او با اشاره به مجازات اعمال‌شده در بخش گمرک برای افرادی که نسبت به رفع تعهد ارزی خود اقدام نکرده‌اند، اظهار داشت: یکی از مجازات به مسیر اظهارنامه ارتباط دارد. این افراد دیگر نمی‌توانند از مسیر سبز استفاده کنند و معمولاً کالاهایی که توسط این افراد اظهار می‌شود در مسیر قرمز اظهارنامه قرار و به‌صورت فیزیکی کنترل‌های لازم به عمل می‌آید و مورد ارزیابی کامل قرار می‌گیرد.

معاون گمرک گفت: مجازات بعدی درباره بحث ضمانت‌نامه‌های بانکی است که این افراد به‌عنوان تضمین یا بحث حقوق ورودی، دیگر نمی‌توانند ضمانت‌نامه بانکی تودیع کنند و گمرک نمی‌تواند در بحث تضمین حقوق ورودی، ضمانت‌نامه دیگری که بابت تفاوت حقوق ورودی است را به‌صورت ضمانت‌نامه بانکی اخذ کند و این افراد باید به‌صورت نقدی تمامی حقوق ورودی و تضامین مربوطه را تودیع کنند.

ارونقی با اشاره به سومین مجازات افرادی که نسبت به بازگشت ارز صادراتی اقدام نکردند، گفت: مجازات سوم درباره بحث عدم استرداد حقوق ورودی است. این افراد اگر کالاهایی را به‌صورت ورود موقت وارد و آن را مجدداً تبدیل به یک کالای صادراتی کرده باشند تا از کشور صادر کنند یا اینکه یک کالایی را به‌صورت اجزا و قطعات وارد کرده و حقوق ورودی پرداخت و آن را تبدیل به یک کالای صادراتی کرده باشند تا زمانی که رفع تعهد ارزی را انجام نداده‌اند نمی‌توانند از استرداد حقوق ورودی استفاده کنند.

او افزود: چهارمین مجازات هم بحث عدم ارائه برخی از تسهیلات به این افراد. در حال حاضر از سوی گمرک به فعالان مجاز اقتصادی تسهیلات 18 گانه‌ای ارائه می‌شود که اگر تعهد ارزی رفع نشده باشد جزو فعالان مجاز اقتصادی نخواهند بود و اگر قبلاً هم در لیست این افراد باشند، حذف می‌شوند.

ارونقی گفت: اسامی افراد و شرکت‌هایی که هنوز نسبت به رفع تعهدات ارزی اقدام نکرده‌اند به‌صورت طبقه‌بندی و محرمانه به گمرک ارائه‌شده است و این مجازات برای این افراد اعمال می‌شود.

منبع :
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
متن نظر :
ارسال نظر
نظرات کاربران
میزان اهمیت
ایمیل
توضیحات
ارسال