شناسایی ۲۱۰ رشته فعالیت صنعتی برای توسعه ساخت داخل
تعداد بازدید :
482
تاریخ انتشار :
۱۳۹۹/۴/۸
در نشست مشترک خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان ایران که با حضور معاون امور صنایع وزارت صمت برگزار شد، بر طراحی بسته تامین مالی مورد نیاز صنایع ، شناسایی ظرفیتهای خالی و توسعه عمق ساخت داخل در صنایع دارای توجیه اقتصادی تاکید شد.
مهدی صادقی نیارکی در این نشست با اشاره به جایگاه نهادها و تشکلها در مراجع تصمیمساز و تصمیمگیر کشور گفت: تشکلهای تخصصی به منزله بازوهای مشورتی در دستگاههای اجرایی و مراجع تصمیمگیر و تصمیمساز هستند و باید از این پتانسیلها در سیاستگذاریها بهرهمند شد.
به گزارش ایلنا، وی با اشاره به تشکیل شورای خبرگان صنعت افزود: کنفدراسیونها با توجه به بدنه کارشناسی، نقش بالاتری در نهادها و تشکلها برعهده دارند و در سطح کلان اقتصادی می توانند پیشنهادهای سازندهای برای برون رفت صنایع از چالشهای اقتصادی ارائه نمایند.
معاون امور صنایع وزارت صمت در ادامه به مهمترین اولویتهای وزارت صمت در سال جهش تولید پرداخت و خواستار حضور موثر و جریانساز تشکلها در سیاستگذاری کلان اقتصادی شد.
صادقی نیارکی، نهضت ساخت داخل را یکی از محوریترین رویکردهای وزارت صمت در سال 99 عنوان کرد و گفت: توسعه ساخت داخل در صنایع مزیتدار با هدف افزایش عمق ساخت داخل در صنایع راهبردی با جدیت در حال پیگیری است و210 رشته فعالیت نیز در این راستا مشخص شدهاند.
وی افزود: با توجه به جریانی که در بخش تولید شکل گرفته، ضروری است، نقش تشکلها در این نهضت نیز مشخص شود.
معاون امور صنایع وزارت صمت در ادامه با اشاره به دورنمای اقتصاد در سال 1404 و نقش بهرهوری در رشد اقتصادی خاطرنشان کرد: با توجه به پتانسیلهای موجود در کشور از لحاظ امکانات بسیار غنی هستیم و طی این سالها ظرفیتهای خوبی در حوزه زیرساختها، ماشینآلات و تجهیزات ایجاد شده است و باید این سرمایهگذاری به صورت هدفمند به سمت توسعه صنایع مزیت دارد، هدایت شود.
در این نشست سید مهدی نیازی مشاورعالی و دستیار ویژه معاونت امور صنایع نیز با تاکید بر بهرهمندی از پتانسیلها و ظرفیتهای موجود در تشکلها، نکاتی در حوزه تکمیل زنجیره ارزش در صنایع راهبردی و تشکیل صندوقهای ریسکپذیری در نهادها و تشکلها با هدف حمایت از توسعه ساخت داخل در هر بخش تخصصی ارائه کرد و خواستار ارائه طرحی از سوی خانه صنعت، معدن و تجارت در راستای کاهش ارزبری و توسعه ساخت داخل در صنایع راهبردی شد.