جزئیات طرح‌های جدید مصوب در هیات سرمایه‌گذاری خارجی نشان داد: چرخش دوباره پول خارجی در صنعت

تعداد بازدید : 565
تاریخ انتشار : ۱۳۹۸/۷/۱۴

پس از یک ماه توقف ورود پول خارجی به طرح‌های صنعتی این چرخه مجددا فعال شد.

 براساس داده‌های اعلام شده تا میانه تابستان سال‌جاری در مجموع اجرای ۳۷ طرح با پول خارجی از سوی هیات سرمایه‌گذاری خارجی مصوب شده بود؛ این در حالی است که در اولین ماه تابستان سال‌جاری هیچ طرحی برای سرمایه‌گذاری خارجی مصوب نشده بود.

 

به گزارش دنیای اقتصاد ، آمارها نشان می‌دهد که در دومین ماه فصل تابستان ۱۳ طرح جدید از سوی هیات سرمایه‌گذاری خارجی به تصویب رسیده و رقم سرمایه‌گذاری برای این تعداد طرح برابر با ۶۴ میلیون و ۳۰۰ هزار دلار بود.


چرخش دوباره پول خارجی در صنعت


روند سرمایه‌گذاری خارجی در میانه تابستان سال‌جاری از فعال شدن مجدد دیپلماسی جذب سرمایه‌گذاری خارجی صنعتی حکایت دارد. گزارش منتشر شده از مصوبات هیات سرمایه‌‌گذاری خارجی نشان‌‌دهنده آن است که در دوره زمانی مورد بررسی، در مجموع ۳۷ طرح به ارزش ۶۱۸ میلیون و ۷۲۷ هزار دلار توانسته‌اند مجوز سرمایه‌‌گذاری در کشور را کسب کنند.

 

با توجه به آمار اعلام شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت می‌توان گفت این میزان سرمایه‌گذاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته به لحاظ تعداد رشدی بیش از ۱۵ درصدی داشته و به لحاظ ارزشی نیز رشد ۷ درصدی را ثبت کرده است. مجموع سرمایه‌گذاری مصوب از سوی هیات سرمایه‌‌گذاری خارجی در مدت مشابه سال قبل ۵۷۸ میلیون دلار بوده که برای ۳۲ طرح به تصویب رسیده بود.

 

رشد سرمایه‌گذاری خارجی در مدت زمان مورد‌بررسی در حالی صورت گرفته که با توجه به بازگشت مجدد تحریم‌‌ها با خروج آمریکا از برجام، گمانه‌‌زنی‌‌‌ها از کاهش سرمایه‌‌گذاری‌های خارجی حکایت داشت؛ گمانه‌‌‌زنی‌‌هایی که با توجه به آمار اعلام‌شده در مدت زمان مورد بررسی می‌توان گفت درست از آب درنیامد.

 

از سوی دیگر، باتوجه به آمار اعلام شده می‌توان گفت بیشترین تمایل سرمایه‌گذاران خارجی برای سرمایه‌‌گذاری در طرح‌های کوچک و بعضا متوسط با سرمایه‌‌بری کمتر بوده، طرح‌هایی که می‌توانند با مشکل کمتر از تحریم‌ها عبور کنند.

 

با توجه به آمار اعلام‌شده بیشترین رقم سرمایه‌گذاری در مدت‌زمان مورد بررسی به طرح‌های «افزایش سرمایه برای تولید سیگارت»، «احداث پالایشگاه میعانات گازی»، «تولید مکمل‌های دارویی»، «تولید سیگارت فیلتردار» و «طرح فرآوری توتون و سیگارت» رسیده است.

 

پیشتازان جذب سرمایه


اما بررسی‌های صورت‌گرفته نشان‌دهنده آن است که بیشترین تقاضا برای جذب سرمایه خارجی در استان «خراسان رضوی» به ثبت رسیده و در رده‌های بعدی نیز استان‌های «تهران»، «آذربایجان‌شرقی»، «خوزستان»، «قزوین» و «زنجان» در دوره زمانی مورد‌بررسی بیشترین درخواست را برای جذب سرمایه خارجی داشته‌اند.

 

از سوی دیگر، ارزیابی‌های صورت‌گرفته نشان‌دهنده آن است که ۳۷ طرح مصوب در هیات سرمایه‌گذاری خارجی برای ۱۷ استان و منطقه آزاد ثبت شده است. داده‌‌های اعلام‌شده بیانگر آن است که بیشترین سرمایه‌گذاری مصوب در دوره زمانی مورد بررسی به طرح «تولید سیگارت» اختصاص داشته که در قالب افزایش سرمایه‌گذاری از سوی هیات سرمایه‌‌گذاری مجوز دریافت کرده است.

 

داده‌های اعلام شده از سوی وزارت صنعت،‌ معدن و تجارت بیانگر آن است که در دوره زمانی مورد بررسی استان خراسان رضوی با ۸ طرح بیشترین مجوز جذب سرمایه‌گذاری خارجی را به خود اختصاص داده است. براساس آمار اعلام شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت ۸ طرح مصوب برای این استان به «تولید انواع پودر نوشیدنی فوری، انواع نوشیدنی آماده مصرف، بسته‌بندی پودر انواع نوشیدنی فوری» با سرمایه‌‌گذاری حدود ۱۵ میلیون دلاری، «تولید، بسته‌بندی و توزیع توپ گلوله پینت‌بال» با سرمایه‌گذاری ۳۳۳ هزار دلاری، «تولید جانماز و سجاده، تسبیح‌شمار و تسبیح» با سرمایه‌گذاری نزدیک به ۳۱۷ هزار دلاری، «تولید مکمل‌های دارویی» با سرمایه‌گذاری نزدیک به ۷۲ میلیون دلاری و «تولید کاغذ از کربنات کلسیم» با سرمایه‌‌گذاری ۲۵ میلیون دلاری،‌ «تولید پوشاک» با سرمایه‌گذاری ۳۰۰ هزار دلاری، «تولید دستمال‌کاغذی جیبی،‌دستمال کاغذی جعبه‌ای و توالت،‌حوله کاغذی و پوشک بچه» با سرمایه ۳۲۳ هزار دلاری و «تولید و فرآورده‌های مواد شیمیایی» با سرمایه ۴۰۰ هزار دلاری اشاره کرد.

 

استان تهران نیز در این دوره زمانی با اخذ مجوز اجرای ۵ طرح توانست در میان استان‌‌های جذاب برای سرمایه‌‌گذاری خارجی قرار گیرد.

 

با توجه به داده‌های اعلام‌شده طرح مصوب در این استان به «تولید انواع مواد استریل‌‌کننده بر پایه پروکسی و پروکسی اسیدها» با سرمایه حدود ۲ میلیون دلاری، «بازسازی انواع ماشین‌‌آلات و تجهیزات صنعتی» با سرمایه بیش از یک میلیون دلاری و «تولید بسته‌‌بندی چای» نیز با سرمایه بیش از یک میلیون دلاری، «احداث رستوران» با سرمایه ۶۷۲ هزار دلاری و «افزایش سرمایه برای تولید انواع فرآورده‌های نوشیدنی» با سرمایه ۲۲ میلیون و ۸۳۷ هزار دلاری اختصاص داشته است.

 

مصوبات هیات سرمایه‌‌گذاری خارجی برای استان آذربایجان‌شرقی نیز در این دوره زمانی برای اجرای سه طرح بوده که در این‌خصوص می‌توان به «تولید خمیرمایه» که به‌صورت افزایش سرمایه مصوب شده است، اشاره کرد. مجموع سرمایه پیش‌بینی شده برای این طرح بیش از ۱۷ میلیون دلار در نظر گرفته شده است.

 

دومین طرح مصوب برای این استان به طرح «تولید انواع پروفیل UPVC» اختصاص داشته، مجوز صادره برای این طرح نیز در راستای افزایش سرمایه صورت گرفته و برای این طرح سرمایه ۹۶۸ هزار دلاری مصوب شده است. اما سومین طرح مصوب استان برای «تولید کنسانتره نفلین سینیت» صادر شده و سرمایه پیش‌بینی شده برای این طرح نیز ۶۵۰ هزار دلار است.

 

استان خوزستان نیز در این دوره زمانی مجوز سرمایه‌گذاری برای دو طرح را از هیات سرمایه‌گذاری خارجی اخذ کرده که در این‌خصوص می‌توان به «فرآوری و بسته‌‌بندی برنج» با سرمایه ۳۵۰ هزار دلاری و «طراحی گرمکن‌های مخصوص صنایع نفت، گاز و پتروشیمی» با سرمایه‌گذاری حدود ۵/ ۱ میلیون دلاری اشاره کرد.

 

برای استان قزوین نیز دو طرح «تولید دانه‌های شیشه‌ای» با سرمایه ۳۳۷ هزار دلاری و «تولید مواد غذایی، چای، محصولات آرایشی و بهداشتی» با سرمایه ۸ میلیون و ۹۹۲ هزار دلاری اشاره کرد.

 

سهم استان زنجان نیز از طرح‌های مصوب در کمیته سرمایه‌گذاری برابر با دو طرح بوده که در این خصوص می‌توان به «تولید شمش روی» با سرمایه ۶۳۷ هزار دلاری و تولید «طرح فرآوری توتون سیگارت» با سرمایه ۲۵ میلیون و ۱۸۸ هزار دلاری اشاره کرد.

 

اما سایر طرح‌‌های مصوب در دوره زمانی مورد بررسی به استان گیلان منطقه آزاد تجاری با یک طرح مصوب اختصاص داشته است. «تولید تجهیزات روشنایی و الکترونیکی ضدانفجار» با سرمایه‌گذاری بیش از ۳ میلیون دلاری طرح مصوب در این منطقه محسوب می‌شوند.

 

استان‌های گیلان و زنجان نیز به‌صورت مشترک یک مجوز سرمایه‌گذاری از هیات سرمایه‌‌گذاری خارجی اخذ کرده‌ و توانسته‌اند بالاترین رقم سرمایه‌گذاری در قالب افزایش سرمایه‌‌گذاری را به خود اختصاص دهند. مجوز صادره برای این دو استان به منظور افزایش سرمایه‌گذاری تولید سیگارت بوده و رقم مصوب برای این طرح نیز بیش از ۳۱۶ میلیون دلار است.

 

سهم آذربایجان‌شرقی منطقه آزاد تجاری- صنعتی ارس نیز از مصوبات کمیته سرمایه‌گذاری برابر با یک طرح بوده که به «تولید ترامپولین، بانجی جامپینگ، میزفوتبال‌دستی و میزایرهاکی» با سرمایه ۵۰۰ هزار دلاری اختصاص داشته است.

 

اما سایر طرح‌‌های مصوب در دوره زمانی مورد بررسی شامل «تولید تجهیزات پارکینگ مکانیزه» برای استان البرز با سرمایه‌‌گذاری بیش از ۵ میلیون دلاری، «تولید منیزیت کلیسینه شده» برای استان خراسان‌جنوبی با سرمایه‌گذاری حدود ۴ میلیون دلاری، «تولید انواع کمپرسورهای یخچال و فریزر خانگی با قدرت‌های ۴/ ۱، ۵/ ۱، ۶/ ۱ و ۸/ ۱ اسب بخار» برای استان فارس با سرمایه‌گذاری ۶/ ۱ میلیون دلاری، صدور مجوز «فرآوری بسته‌بندی محصولات غذایی (چاشنی غذا، ادویه و زعفران)» برای استان قم با سرمایه ۳۱۰ هزار دلاری، طرح «تولید سیگارت فیلتردار» برای استان کردستان با سرمایه بیش از ۳۰ میلیون دلاری، طرح «تولید خمیرالکترود گرافیتی» برای استان اصفهان با سرمایه بیش از ۴‌میلیون دلاری، طرح «استخراج و فرآوری منیزیت» با سرمایه‌گذاری ۳۹۵ هزار دلاری برای استان سیستان و بلوچستان، طرح «احداث پالایشگاه میعانات گازی» با سرمایه ۵۰ میلیون دلاری برای بوشهر منطقه ویژه انرژی پارس، طرح «تولید هیدروکربن‌های سبک و سنگین، هیدروکربن‌های سبک و سنگین حاصل از بلندنیگ» در استان مرکزی با سرمایه ۲ میلیون و ۵۰۰هزار دلاری و طرح تولید «تولید پروفیل یو‌پی‌وی‌سی» با سرمایه یک میلیون و ۱۱۹ هزار دلاری اشاره کرد.

منبع :
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
متن نظر :
ارسال نظر
نظرات کاربران
میزان اهمیت
ایمیل
توضیحات
ارسال