اختصاص تسهیلات به واحدهای نساجی و پوشاک/ ایجاد اشتغال و ارزش افزوده با توسعه صنعت نساجی و پوشاک

تعداد بازدید : 811
تاریخ انتشار : ۱۳۹۸/۳/۱

مدیر کل صنایع نساجی و پوشاک با بیان اینکه برای توسعه این صنعت تسهیلاتی در نظر گرفته شده است، گفت: صنعت نساجی و پوشاک می تواند با سرمایه گذاری اندک ایجاد اشتغال و ارزش افزوده داشته باشد.

افسانه محرابی  با بیان اینکه در سال جاری برنامه رونق تولید در دو صنعت لوازم خانگی و نساجی و پوشاک مورد توجه قرار گرفته است، افزود: صنعت نساجی و پوشاک با سرمایه‌­گذاری اندک می‌­تواند اشتغال و ارزش افزوده قابل توجهی داشته باشد این در حالی‌است که در شرایط کنونی کشور اشتغال یکی از مباحث جدی است که می تواند امنیت اجتماعی را تأمین نماید.

 

به گزارش شاتا ، مدیرکل صنایع نساجی ، پوشاک و سلولزی وزارت صنعت با اشاره به اینکه در سال 97 نسبت به سال 96 در بخش نساجی و پوشاک به لحاظ وزنی 26 درصد و به لحاظ ارزشی 6 درصد افزایش صادرات بوده است، افزود: تحریم تیغ دولبه است و در کنار مشکلاتی که ایجاد می­‌کند، می‌­تواند فرصت خوبی برای رشد تولید و صادرات باشد.

 

مدیرکل صنایع نساجی پوشاک و سلولزی وزارت صنعت درخصوص اهداف برنامه رونق تولید تصریح کرد: برنامه رونق تولید جهت حفظ و تثبیت وضعیت واحدهای موجود، تکمیل ظرفیت‌های خالی، توسعه، بازسازی و نوسازی واحدهای تولیدی تدوین گردیده است. این برنامه ها برای کل زنجیره تولید بوده و نیازمند الزاماتی از جمله کاهش نرخ بهره بانکی، مشوق­‌های مالیاتی، بیمه و تسهیل تأمین مواد اولیه می‌­باشد. که در راستای تحقق برنامه‌ها، سیاست گذاری مناسب، نظارت و پیگیری‌های لازم از سوی وزارت متبوع ضروری است.

 

محرابی ادامه داد: در شرایط فعلی صندوق توسعه ملی تخصیص منابع برای ایجاد واحدهای جدید ندارد ولی با پیگیری و هماهنگی­ هایی که تاکنون وزارت صنعت، معدن تجارت انجام داده تخصیص منابع به صنعت نساجی و پوشاک صورت می­ پذیرد.

 

محرابی همچنین عنوان نمود: با تو جه به اینکه تأمین مواد اولیه در شرایط فعلی از مهم ترین دغدغه های تولیدکنندگان می­باشد، دفتر صنایع نساجی، پوشاک و سلولزی با رصد مواد اولیه وارداتی، مشکلات و مسائل واحدهای تولیدی را در تأمین ارز جهت واردات مواد اولیه به کمیته ارزی وزارت متبوع جهت تسریع در رفع مشکل و تامین ارز لازم اعلام می­نماید. همچنین در راستای رفع موانع و مشکلات واحدهای تولیدی در حوزه گمرکی نیز، ضمن بررسی و پیگیری، مراتب را جهت طرح در کمیته گمرکی وزارت متبوع منعکس می­ نماید.

 

از جمله اقدامات دیگر که به منظور حمایت از تولید داخل و جلوگیری از خروج ارز از کشور صورت گرفته ممنوعیت واردات کالای نهایی از جمله پوشاک کفش فرش کالای خواب و ... می باشد.

 

محرابی افزود:  در راستای جلوگیری از خام فروشی و تکمیل زنجیره ارزش در صنعت چرم سبک و ایجاد ارزش افزوده بالاتر، بودجه‌­ای در بودجه سال 1397 وزارت صنعت، معدن و تجارت جهت بازسازی و نوسازی صنعت چرم سبک تخصیص داده شده و این مبلغ طی تفاهم نامه‌­ای در اختیار بانک کشاورزی قرار داده شده است. در این راستا واحدهای تولیدی چرم سبک متقاضی می­‌توانند از تسهیلات با یارانه سود 9 درصد بازسازی و نوسازی خطوط تولید را انجام دهند.

 

به گفته این مقام مسئول، باتوجه به کمبود مواد اولیه صنعت چرم، طی مکاتبات متعدد و هماهنگیهای صورت گرفته با سازمان دامپزشکی، شرایط واردات پوست خام از سایر کشورها به خصوص کشور عراق تسهیل گردید که این امر باعث افزایش تولید چرم سنگین و ان شااله رشد صادرات در این صنعت با ارزش افزوده بسیار بالا خواهد بود.

 
 
منبع :
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
متن نظر :
ارسال نظر
نظرات کاربران
میزان اهمیت
ایمیل
توضیحات
ارسال