افزایش سطح زیر کشت پنبه در راه است

تعداد بازدید : 769
تاریخ انتشار : ۱۳۹۸/۲/۱۴

کاویانی گفت: با توجه به از بین رفتن بخشی از اراضی گندم و جو استان گلستان پیش بینی می شود که بخش اعظم کشت بهاره به کشت پنبه اختصاص یابد.

محمد حسین کاویانی مدیر عامل صندوق پنبه ، از افزایش سطح زیر کشت پنبه در سال زراعی جدید خبر داد و گفت: با توجه به آنکه بخشی از اراضی گندم، جو و کلزا شمال استان گلستان در پی وقوع سیل اخیر از بین رفت، از این رو پیش بینی می‌شود که کشاورزان بخش اعظم کشت بهاره خود را به کشت پنبه اختصاص دهند.

 

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، وی میزان سطح زیر کشت پنبه استان گلستان در سال‌های قبل را ۱۰ هزار هکتار اعلام کرد و افزود: با توجه به بارندگی‌های اخیر و از بین رفتن بخشی از تولید محصولات زراعی گندم، جو و کلزا پیش بینی می‌شود که سطح زیر کشت پنبه در فصل بهار به ۳۰ هزار هکتار برسد.

 

کاویانی ادامه داد: با توجه به بارندگی مناسب در سال زراعی جدید انتظار می‌رود که مجموع سطح زیر کشت پنبه مطابق با برنامه وزارت جهاد کشاورزی به ۸۲ هزار هکتار در استان‌های تولید برسد تا نیاز به واردات کاهش یابد.

 

مدیر عامل صندوق پنبه درباره آخرین وضعیت واردات پنبه بیان کرد: بنابر آمار ۱۲ ماهه گمرک در سال گذشته ۵۲ هزار و ۵۰۰ تن پنبه وارد شد، در حالیکه مدت مشابه سال ماقبل ۶۶ هزارتن پنبه وارد کشور شده بود که درن هایت این امر موجب شد تا برخی صنایع نساجی با کمبود پنبه روبرو شوند.

 

وی ادامه داد: با توجه به آنکه سالانه حدود ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تن پنبه در هندوستان تولید می‌شود، از این رو بخشی از صنایع نساجی کمبود پنبه مورد نیاز خود را از این کشور تامین کنند.

 

کاویانی نیاز سالانه صنایع نساجی را ۱۲۰ هزارتن اعلام کرد و گفت: با احتساب تولید داخل، بخش اعظم نیاز کشور از طریق واردات تامین می‌شود، این در حالی است که در سال‌های نه چندان دور علاوه بر تامین صد درصدی نیاز داخل، با مازاد حدود ۴۷ هزارتنی پنبه در انبار‌ها روبرو بودیم.

 

این مقام مسئول در ادامه افزود: با توجه به کاهش نرخ جهانی پنبه در سال ۸۲ به کمتر از یک دلار، صنایع نساجی و پوشاک به کمتر از یک دلار، صنایع نساجی و پوشاک اقدام به واردات کردند که این امر در شرایطی که با مازاد تولید پنبه روبرو بودیم، زمینه را برای کاهش سطح زیر کشت پنبه و تمایل افراد به کشت دیگر محصولات فراهم کرد.

 

کاویانی سخت بودن زراعت پنبه، نبود همخوانی قیمت پنبه با سایر محصولات کشاورزی، طولانی بودن زمان زراعت و کاهش عملکرد در واحد سطح را از دیگر عوامل موثر در کاهش تولید پنبه اعلام کرد.

 

مدیر عامل صندوق پنبه در پایان تصریح کرد: اگر قیمت تضمینی پنبه همانند سایر محصولات کشاورزی مناسب باشد، به سهولت امکان تامین صد درصدی نیاز کشور از تولید داخل وجود دارد.

 
 
منبع :
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
متن نظر :
ارسال نظر
نظرات کاربران
میزان اهمیت
ایمیل
توضیحات
ارسال