از 10 چهره برگزیده اقتصاد و کارآفرینی تجلیل شد برندگان نشان امین‌الضرب را بشناسید

تعداد بازدید : 890
تاریخ انتشار : ۱۳۹۷/۱۰/۲۰

سومین دوره مراسم اعطای لوح، نشان و تندیس امین‌الضرب به چهره‌های برتر کارآفرین در حوزه های مختلف برگزار شد و 10 چهره اثرگذار مورد تقدیر و تجلیل قرار گرفتند.

در سومین دوره مراسم اعطای لوح، نشان و تندیس امین‌الضرب به چهره‌های برتر صنعت، معدن، بازرگانی و کشاورزی و تجلیل از پیشکسوتان و تولیدکنندگان که هر ساله توسط اتاق بازرگانی تهران برگزار می‌شود، از 10 چهره اثرگذار تقدیر و تجلیل شد.

در این مراسم ابتدا از استاد محمدعلی موحد و استاد عزت‌اله فولادوند، به خاطر پژوهش‌ها، تالیفات و ترجمه آثاری که از نظر فرهنگی و اقتصادی اثرگذار بوده و باعث آشنا شدن بیشتر جامعه ایرانی با مفاهیم اقتصادی چون رقابت، توسعه، آزادسازی و ... شده است، با اهدای لوح و نشان امین‌الضرب تقدیر شد.

پس از آن سید ابوالقاسم مرتضوی بنیانگذار کارخانه آرد ستاره و از پیشکسوتان صنعت آرد کشور و لئون آهارونیان مدیرعامل شرکت ستی و از پیشکسوتان صنعت حمل‌ونقل با دریافت لوح و نشان امین‌الضرب مورد تجلیل قرار گرفتند.

هم‌چنین از محمدجواد شکوری‌مقدم بنیانگذار سایت آپارات و فیلیمو و برادران محمدی (حمید و سعید) بنیانگذاران دیجی‌کالا نیز به عنوان استارت‌آپ‌های فعال و اثرگذار در فضای اقتصادی و فرهنگی کشور با اعطای لوح و نشان امین‌الضرب تجلیل شد.

در بخش صنعتگران نیز سلطان‌حسین فتاحی بنیانگذار کارخانه تولید لوازم خانگی امرسان و اکبر ابراهیمی رئیس هیات مدیره گروه صنعتی پاکشوما لوح و نشان امین‌الضرب از اتاق تهران دریافت کردند.

در نهایت عباسعلی قصاعی مدیرعامل چینی زرین ایران و حمیدرضا هاشمی‌نیا موسس شرکت‌های تکوین الکترونیک، سام الکترونیک و سام سرویس موفق به دریافت لوح، نشان و تندیس امین‌الضرب به عنوان کارآفرینان ویژه شدند.

بی‌اخلاقی جای میهن‌دوستی را نگیرد

عزت‌اله فولادوند، مترجم برجسته کشور، پس از آنکه لوح و نشان خود را از دستان علی‌اکبر رفوگران، بنیانگذار کارخانه بیک و حجت‌الاسلام سیدمحمود دعایی دریافت کرد، برای دقایقی در باب خدمات حاج‌حسن امین‌الضرب به سخنرانی پرداخت. او گفت: کارنامه شادروان حاج حسن امین‌الضرب، سرشار از عشق او به ایران و کوشش‌های مداوم او برای جبران واپسماندگی‌های کشور از چرخه تجدد و تلاش برای اعتلای مقام میهن و تمدن جهانی است. او بود که به رغم دشمنی خشک‌اندیشان خرافاتی، کارخانه برق از روسیه خرید و به ایران آورد و خانه‌ها و خیابان‌های تهران را منور کرد و باز او بود که به منظور انتظام بخشیدن به امور بازرگانی، اطاق تجارت تهران را تاسیس کرد که نیای اتاق بازرگانی امروز است ... و همچنین او بود که در استقرار اقتصاد آزاد در ایران کوشید. تفصیل خدمات او و اقدامات روشن‌بینانه‌اش البته، در این مختصر مقدور نیست. اما همین قدر یادآوری این نکته ضروری است که این‌ها در زمانه‌ای صورت گرفت که در سراسر ایران، فقر و بی‌سوادی بیداد ‌می‌کرد. به نحوی که به نوشته مرحوم تقی‌زاده، در زمان حیات امین‌الضرب، جمع کل محصلان مدارس در ایران حدود دو هزار نفر بود.

او افزود: البته نباید از یاد برد که همین‌گونه اقدامات امین‌الضرب و رجال میهن‌دوستی مانند او بود که در سال‌های بعد، نه‌تنها به رشد دانش و تخصص در کشور، بلکه همچنین به تقویت احساس ایران‌دوستی انجامید.

فولادوند در ادامه چنین گفت: از ژرفای وجود، امیدوارم بی‌اخلاقی، جرم و جنایت و مال‌اندوزی به هر قیمت که امروز به کابوس عاشقان این سرزمین تبدیل شده است، نتواند جای میهن‌دوستی و خدمت به ایران را در جوانان بگیرد.

مشکلات اقتصادی امروز کشور، از امور فرهنگی مستقل و جدا نیست

دکتر محمدعلی موحد از دیگر چهره‌های نام آشنای عرصه فرهنگ و تاریخ‌نگاری کشور بود که در سومین دوره همایش امین‌الضرب از وی تقدیر به عمل آمد. وی که آثار و تالیفاتش در حوزه عرفان‌پژوهی شهره است و به ویژه در شناخت شمس تبریزی، تالیف سترگی دارد و کتاب «خواب آشفته نفت» را به رشته تحریر درآورده است، به دلیل کسالت و بیماری نتوانست در این همایش حضور یابد. داماد استاد موحد به همراه ناشر کتب و تالیفات این عضو فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی به نمایندگی از دکتر محمدعلی موحد لوح افتخار و نشان امین الضرب را دریافت کردند.

محمد واشویی ناشر کتاب‌های استاد موحد، در سخنان کوتاهی با بیان اینکه این مولف معاصر کشور در بستر بیماری پیغام سپاس خود از دریافت نشان امین‌الضرب را ابراز کردند، گفت: دکتر موحد بر این باورند که گره‌ها و مشکلات اقتصادی امروز کشور، از امور فرهنگی مستقل و جدا نیست و به اعتقاد وی، ریشه معضلات این دو عرصه، یکسان است. وی همچنین از توجه و اهتمام بخش خصوصی و اتاق بازرگانی به تجلیل از نام‌آوران عرصه فرهنگ کشور در کنار نخبگان کارآفرینی قدردانی خود را ابراز کردند.

همچنین حجت‌الاسلام سید محمود دعایی که به همراه رییس اتاق تهران، لوح تقدیر و نشان امین الضرب را به دو پیشکسوت عرصه فرهنگی کشور اهدا کرد، طی سخنانی در تجلیل از نام و خدمات عزت‌الله فولادوند و محمدعلی موحد در اعتلای فرهنگی سرزمین ایران، گفت: شناخت امروز فرزندان، مردان و زنان ایران از بزرگانی همچون شمس تبریزی و مولانا، مرهون و مدیون آثاری است که دکتر موحد به رشته تالیف درآورده است.

سوپرمن واقعی من هستم

لئون آهارونیان، پیشکسوت حمل‌ونقل که لوح و نشان خود را از دستان علا میرمحمدصادقی و ابراهیم عسگریان، هر دو از پیشکسوتانی که در سال‌های گذشته مورد تقدیر قرار گرفته بودند، دریافت کرد طی سخنانی به تشریح فعالیت‌ها و خدمات خود پرداخت و گفت: من از ایرانیان ارمنی‌تبار هستم که در سال 1309 در سلماس به دنیا آمده‌ام. در سال 1316سلماس را ترک کرده و به تهران آمدیم و سال‌های تحصیل را در تهران گذراندم.

او سپس توضیح داد که پس از اتمام تحصیلش در هنرسرای عالی و در رشته شیمی، چگونه گذارش به آزمایشگاه آب و خاک افتاد و حدود 12 سال مدیریت این آزمایشگاه را برعهده گرفت. آهارونیان گفت که در سال‌های بعد، وارد صنعت حمل و نقل شده و شرکت او حمل بزرگ‌ترین بارهای کشور را برعهده گرفته است. او گفت: برای حمل بارهای سنگین کار به فورواردرهای خارجی سپرده ‌می‌شد. اما ما همه تجهیزات مورد نیاز را خریداری کرده و این این نیاز را رفع کردیم.

آهارونیان سپس از راه‌اندازی اتاق مشترک ایران و ارمنستان پس از استقلال این کشور در سال 1370 یاد کرد و گفت: طی سال‌ها نمایشگاه کالاهای ایرانی را در ارمنستان برگزار کردیم. اما در سال‌های گذشته، سازمان توسعه تجارت برگزاری این نمایشگاه را به استان‌ها واگذار کرد.

او در بخش دیگری از سخنانش گفت: در مقطعی به آمریکا سفر کردم. در این سفر مردی به من گفت که من سوپرمن هستم. پرسیدم این تعبیر را به چه دلیل به کار ‌می‌بری و او توضیح داد که هر روز فهرست خریدها را از همسرش دریافت ‌می‌کند و برای خرید به سوپر مارکت ‌می‌رود و از این رو تعبیر سوپر من را برای خود مناسب دیده بود. با این استدلال باید بگویم به دلیل فعالیت در حوزه حمل‌ونقل و جابه‌جایی کالاهای سنگین، سوپرمن واقعی من هستم.

او در ادامه سخنانش تاکید کرد: تاکنون این کشور را ترک نکرده‌ام و از این پس هم ترک نخواهم کرد. من اکنون تحت لوای شرکت حمل‌ونقل ستی400 نفر حقوق‌بگیر دارم.

می‌خواهیم یک برند ملی بسازیم

در ادامه این مراسم، حمید محمدی، یکی از دو برادر بنیانگذار مجموعه دیجی‌کالا پس از دریافت لوح و نشان امین‌الضرب از دستان اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهوری پشت تریبون ایستاد و گفت: برگزاری آیین امین‌الضرب و اعطای نشان به کارآفرینان برای جامعه‌ای که نیاز به الگو دارد و برای تشویق فضای کارآفرینی و اعتماد به برندهای ملی، یک ضرورت است.

او افزود: هر کشوری در مسیر توسعه به مقوله اعتماد به برندهای ملی نیاز دارد. کشورها با برندهای خود شناخته ‌می‌شوند و ما هم تلاش ‌می‌کنیم که از دیجی‌کالا یک برند ملی برای کشورمان بسازیم.

جایگاه دوم جهان در صنعت چینی را داریم

در ادامه این مراسم، عباسعلی قصاعی مدیرعامل چینی زرین ایران که در این دوره لوح، نشان و تندیس امین‌الضرب را از معاون اول رئیس‌جمهور دریافت کرد، در سخنانی جایگاه صنعت چینی ایران در جهان را رتبه دوم، پس از کشور چین که در جایگاه نخست ایستاده، اعلام کرد و گفت: در حال حاضر سالانه در حدود 50 هزار تن ظروف چینی در کشور توسط 8 واحد صنعتی تولید می‌شود که بازمانده از 24 کارخانه واحد بزرگ صنعت چینی‌سازی ایران است.

قصاعی افزود: خوشحالم که توانستم با کار و تلاش شبانه‌روزی، ایجاد اشتغال و تولید کالای باکیفیت ایرانی، امروز از طرف بخش خصوصی مورد تقدیر قرار گیرم.

کارآفرینان را دریابید

حمیدرضا ‌هاشمی‌نیا به عنوان موسس سه شرکت تکوین الکترونیک، سام الکترونیک و سام سرویس که با همکاری شرکت سامسونگ کره‌جنوبی، تولید محصولات این برند در ایران را برعهده دارد، پس از دریافت لوح و نشان امین‌الضرب از اسحاق جهانگیری، طی سخنانی ابراز امیدواری کرد که با درایت مدیران سیاسی و همت کارآفرینان، رونق به اقتصاد ایران بازگردد. او گفت: کارآفرینان خوان رونق تولید و پیشرفت و توسعه کشور هستند و نیازمند حمایت مردان دلسوز عرصه سیاست. باید از این تریبون به سیاستگذاران بگویم که کارآفرینان را دریابید که روزگار بسیار سختی است.

هاشمی‌نیا با تقدیر از اتاق بازرگانی تهران به خاطر راه‌اندازی مراسم امین‌الضرب گفت: خوشحال و سپاسگزارم از دریافت این تندیس و مطمئنم لایق‌تر و شایسته‌تر از من در صنعت و تجارت ایران بسیارند. می‌دانم اتاق بازرگانی تهران با تداوم این فرهنگ خوب تکریم کارآفرینی هم‌چنان از فعالان اقتصادی بخش خصوصی و کارآفرینان تجلیل خواهد کرد.

 
منبع :
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
متن نظر :
ارسال نظر
نظرات کاربران
میزان اهمیت
ایمیل
توضیحات
ارسال