کاهش تعرفه اقلام اساسی، مسکّنی زودگذر است

تعداد بازدید : 763
تاریخ انتشار : ۱۳۹۷/۱۰/۱۵

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: سیاست های دولت همچون کاهش تعرفه در اقلام اساسی همچون مسکنی زودگذر است و اگر از نظر فناوری، واحد ها به روز نشوند تاثیر این تعرفه‌ها ادامه‌دار نخواهد بود.

محسن صالحی‌نیا در نشستی با حضور شرکت‌های فنی و مهندسی در محل شهرک فناوری صنایع غذایی و بیولوژی برگزار شد، اظهار کرد: ظرفیت استان خراسان رضوی به عنوان استانی که دارای شاخص‌های ارزش افزوده، فناوری تحقیقی و توسعه و خلق ایده است همچنین قرارگیری استان درصدر 5 استان برتر سبب می‌شود که به عنوان سه استان منتخب ایجاد شهرک‌های صنعتی انتخاب شود.


به گزارش فصل تجارت ، وی افزود: توسعه بخش‌های مختلف صنایع در نقاط مختلف سبب ایجاد قطب‌های زیادی شده و از تکمیل زنجیره تامین آغاز و در زمینه‌های صنایع لوازم خانگی، دارویی، غذایی، تولید مواد معدنی، فولاد، خودورسازی، قطعه سازی، نساجی، تولید نخ و الیاف طبیعی و مصنوعی و.. دارای ظرفیت‌های خوبی است.


معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: استان خراسان در 12 سال اخیر نسبت به استان فارس و خوزستان رشد نسبی خوبی پیدا کرده است. همچنین توسعه پیمانکاری صنعتی نیز به عنوان تهدید و قوت است و می‌شود این تهدید را به فرصت تبدیل کرد.


صالحی‌نیا بیان کرد: برای اجرای پروژه‌های صنعتی نیازمند توسعه آن در بلندمدت هستیم، عده‌ای تصور می‌کنند که این امر در واحدهای کوچک و متوسط کاربرد دارد ولی به عقیده من چنین مراکزی به عنوان رابط هستند و توسعه درون‌ساز بسیار مفید است.


وی اضافه کرد: ظرفیت ها زمانی بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد که در سطح انبوه سازی و تجارت سازی در مکانیسم اقتصادی شکل بگیرد. اخیرا محدودیت‌های بین المللی باعث شده که استفاده از زیرساخت‌ها و امکانات به دلیل محدودیت های ارزی و واردات، انگیزه بیشتری در واحدهای بالادستی ایجاد شود اما این امر همیشگی نیست و براساس تجربه بنده اگر زیرساخت ها به روز نباشد در آینده واحدها را با چالش روبه رو خواهد کرد. 


معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: دولت حمایت هایی را انجام می‌دهد اما به دلیل اینکه در سطح کلان اجرا می‌شود باید طوری برنامه‌ریزی کرد که از فرصت‌ها بیشترین استفاده و بهره برده شود. به عنوان مثال کاهش تعرفه در اقلام اساسی همچون مسکنی زودگذر است و اگر از نظر فناوری واحدها به روز نشوند تاثیر این تعرفه‌ها ادامه‌دار نخواهد بود.


صالحی‌نیا در زمینه تامین زنجیره تولید بیان کرد: بحث تامین زنجیره تولید از سال‌ها پیش مطرح بوده و این بحث وجود داشته که چه چیز را تولید کنیم و برای این تولید چه امکاناتی در دسترس ما وجود دارد. وابستگی به خارج همیشه به نحوی وجود دارد و این مختص به کشور ما نیست بلکه در پیشرفته ترین کشورها نیز در رابطه با برخی از مواد خاص وابستگی وجود دارد.


وی ادامه داد: چیزی که اهمیت دارد این است که زنجیره را شناسایی کنیم و با مشترک سازی ساختار آن را در اولویت قرار دهیم. هماطور که می‌دانید در 15 سال گذشته بحث زنجیره تامین در شرکت‌های بالا دست و پایین پتروشیمی وجود نداشته و اکنون با برنامه‌ریزی‌هایی که صورت گرفته، توسعه پیدا کرده است و تا اندازه‌ای این زنجیره تکمیل شده است.


معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در رابطه با تامین مواد اولیه تصریح کرد: طی چند ماه اخیر به دلیل محدودیت‌هایی در تامین ارز و نحوه ثبت سفارش با مشکلاتی مواجه هستیم و ابلاغیه‌های مختلفی شکل گرفته است و نقدهایی نیز از طرف بخش های مختلف نسبت به آن صورت گرفته است. 


در ادامه مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان خراسان رضوی گفت: شهرک های فناوری مصوبه سال 78 مجلس شورای اسلامی است که بر اساس آن به وزارت کشور اجازه ایجاد شهرک‌های صنعتی در سه استان داده شد، هدف ایجاد آن نیز کاهش فاصله تکنولوژیکی بین صنایع روز دنیا و صنایع موجود در کشور است.


وی افزود: استان‌های هدف گذاری شده شامل استان خراسان بزرگ به عنوان قطب صنایع غذایی و بیوتکنولوژی، استان آذر بایجان شرقی به عنوان قطب خودرو سازی و استان آذربایجان غربی در بحث میکروالکترونیک که بعدها صنایع غذایی نیز به آن اضافه شد.


مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان خراسان رضوی خاطرنشان کرد: خوشبختانه بحث‌های مطالعاتی و اجرایی پروژه آغاز شده و در سال 84 مرکز خدمات فناوری و کسب و کار در این ساختمان شروع به کار کرده و آماده بهره‌برداری شده است. همچنین مراکز واحد تحقیقی توسعه و آزمایشگاه مرکز و آزمایشگاه بخش خصوصی در این مرکز وجود دارد و مرکز رشد شهرک با قراردادی به دانشگاه آزاد واگذار شده است.


مسعود مهدی زاده بیان کرد: در این مرکز 72 شرکت خدمات فنی و مهندسی و 350 نفر در گروه‌های مختلف تحصیلی از فوق لیسانس به بالا در بخش صنعت مشغول خدمت رسانی هستند.

 


وی اضافه کرد: تاکنون 15 قرار داد تحقیقی و توسعه در شهرک فناوری بسته شده است که 7 مورد آن بهره برداری شده است همچنین بزرگترین آزمایشگاه مرکز با سرمایه گذاری بخش خصوصی شکل گرفته است.

 


مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان خراسان رضوی عنوان کرد: همچنین اتفاقات خوبی بین ما، دانشگاه و پژوهشکده علوم صنایع غذایی و پارک علم فناوری صورت گرفته که منجر به تفاهماتی شده تا به مشکلات موجود در واحدهای تولیدی رسیدگی شود.


مهدی‌زاده تصریح کرد: در سال گذشته 17میلیارد تومان در زمینه ارائه خدمات در واحدهای تولیدی و خدماتی مهندسی انجام شده و دارای معافیت‌های مالیاتی مربوط به خود بوده و این شرکت ها در غالب قراردادهایی، به واحدهای تولیدی و واحدهای مراجعاتی خدماتی را ارائه می‌دهند.

 
 
منبع :
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
متن نظر :
ارسال نظر
نظرات کاربران
میزان اهمیت
ایمیل
توضیحات
ارسال