منسوجات و پوشاک موجود در سطح بازار و انبارها شناسهدار میشوند
تعداد بازدید :
962
تاریخ انتشار :
۱۳۹۷/۶/۱۵
جلسه پیگیری و نظارت بر اجرای دستورالعمل ماده 7 آئین نامه اجرایی موضوع ماده 13 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز برای گروه کالایی منسوجات و پوشاک به ریاست هندیانی معاون پیشگیری و کاهش تقاضا ستاد با حضور مدیران ارشد وزارت صنعت، معدن و تجارت و نمایندگان اتاق اصناف، اتحادیهها و انجمنهای ذیربط برگزار شد.
هندیانی با اشاره به اهمیت موضوع پوشاک و صنعت نساجی و ضرورت حمایت از تولیدات داخلی و مبارزه با قاچاق، گفت: شناسایی خلاءها، پیشگیری از سوء استفاده و شفافسازی فرآیند تجاری از اهمیت بالایی برخوردار و در اقتصاد کشور بسیار تاثیرگذار است.
به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با قاچاق کالا، معاون پیشگیری و کاهش تقاضای ستاد، موفقیت جریان شناسهدار شدن کالاهای موجود در سطح کشور و در ادامه، اجرای شناسه رهگیری را منوط به اعتقاد و باور همهی مسئولین دولتی و بخشهای خصوصی برشمرد و ادامه داد: برخورد و مقابله با کالاهای خارجی غیرمجاز نیز باید همزمان با اخذ شناسه کالا توسط تولیدکنندگان داخلی صورت گرفته و دستورالعمل ابلاغی با جدیت دنبال شود تا امکان تفکیک کالاهای رسمی و غیررسمی موجود در سطح بازار میسر شود.
وی اطلاع رسانی جامع و گسترده را گام نخست انجام این طرح عنوان کرد و افزود: آموزش مستمر به اعضای انجمن ها، اتحادیهها و تشکلهای مرتبط و رصد فرآیند اخذ و نصب شناسه تولیدکنندگان داخلی و همچنین برخورد با عرضه کنندگان پوشاک خارجی غیر مجاز از دیگر اقدامات پیشبینی شده در این طرح خواهد بود.
در ادامه نمایندگان دستگاههای دولتی و بخشهای خصوصی حاضر در جلسه، ضمن اشاره به موانع تولید و شرایط بازار ارز که مشکلاتی را برای تأمین مواد اولیه به وجود آورده، برخورد دولت با عرضه کنندگان پوشاک خارجی غیر مجاز را از ملزومات اجرای موفق طرح شناسه کالا برشمردند.
شایان ذکر است دستورالعمل ماده 7 آئین نامه اجرایی موضوع ماده 13 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در خصوص کالاهای موجود در بازارها و انبارهای کشور توسط تولیدکنندگان، توزیعکنندگان، فروشندگان و یا سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی و امثال آن توزیع، نگهداری یا عرضه میشوند، در تیر ماه سال جاری توسط وزیر صنعت معدن تجارت ابلاغ شد.a