نخستین دستگاه ایکس-ری پرسرعت وارد کشور شد‎

تعداد بازدید : 1482
تاریخ انتشار : ۱۳۹۶/۲/۳۱

رئیس گمرک از ورود نخستین دستگاه ایکس- ری جدید پرسرعت با قابلیت رصد روزانه هزار و ۵۰۰ کامیون طی امروز در بندر شهید رجایی خبر داد.

مسعود کرباسیان در حاشیه بیست و ششمین نشست هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران افزود: پیش بینی شده است امسال ۱۹۹ دستگاه ایکس ری کامیونی به گمرکات کشور اضافه شود تا به تناسب نیاز جابجایی این ایکس ری‌ها راحت‌تر باشد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، وی اضافه کرد: ایکس ری پرسرعت دوم، تا یک ماه و نیم آینده و ایکس ری پرسرعت سوم نیز پس از آن وارد کشور می‌شود این درحالی است که از توان وزارت دفاع و سازمان انرژی اتمی نیز در ساخت ایکس ری‌ها استفاده می‌کنیم و به زودی ایکس ری‌های ساخت داخل نیز به توان گمرکات کشور اضافه می‌شود. ضمن اینکه داریم از توان بخش خصوصی هم در این حوزه استفاده می‌کنیم.

رئیس کل گمرک گفت: ویژگی دستگاه‌های ایکس ری جدید پرسرعت بودن آنهاست طوری که هر یک قابلیت رصد روزانه هزار و ۵۰۰ دستگاه کامیون را دارد.

وی اضافه کرد: این دستگاه‌ها بیشتر در گمرکات بازرگان، دوغارون و شهید رجایی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

کرباسیان گفت: اولویت گمرک استفاده از دستگاه‌های ایکس- ری سیار است تا اگر زمانی مرزی به هر دلیل بسته شد، قابلیت استفاده در مرزی دیگر را داشته باشد.

وی ادامه داد: تلاش می‌کنیم دستگاه‌های ایکس- ری قدیمی را با تغییر وضعیت به پرسرعت تبدیل کنیم؛ ضمن اینکه دستگاه‌های جدید حتی می‌توانند کامیون‌ها را در حال حرکت رصد کنند.

رئیس کل گمرک ایران گفت: باید افتخار کنیم که تعدادی جوان نخبه مملکت توانستند سامانه جامع گمرکی بسازند، به طوری که رشد ۱۱۰ درصدی درآمدهای گمرکی را به همراه داشته و گمرک ایران به عنوان یکی از گمرکات برتر جهان معرفی شده است و تا یک ماه آینده نیز از سوی سازمان جهانی گمرک به عنوان گمرک برتر در فناوری اطلاعات معرفی خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: کشفیات ما سال گذشته در مقایسه با سال پیش از آن ۵۰ درصد رشد داشت ضمن اینکه با اقدامات بازدارنده انجام شده، می‌توان حسابرسی پس از ترخیص انجام داد.

کرباسیان همچنین گفت: از ۱۲ میلیارد دلار کالای قاچاق حدود ۸ و نیم میلیارد دلار مربوط به کالاهای خریداری شده از ۷ منطقه آزاد، کالای مسافری، ته لنجی و کوله بری است که بر اساس قانون انجام شده و شامل برخورد قانونی نمی‌شود. کالاهای وارداتی از این مناطق به طور رسمی وارد کشور می‌شود، اما چون از کمرگ عبور نمی‌کند در آمار واردات رسمی و تجاری ما لحاظ نمی‌شود.

رئیس کل گمرک افزود: یک میلیارد دلار از آمار قاچاق کالا مربوط به قاچاق سوخت و یک و نیم میلیارد دلار مربوط به قاچاق کالاهای ممنوعه است این در حالی است که ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیون دلار قاچاق کالا مربوط به کالاهای خروجی از گمرک است که البته با الکترونیکی شدن گمرک و ارتباط نهادهای مسئول با این سامانه همین مقدار قاچاق نیز در مسیر حمل، انبار‌ها و یا در خود گمرک کشف می‌شود.

وی ادامه داد: زمانی در کشور ۲۵ میلیارد دلار فقط قاچاق سوخت صورت می‌گرفت که با به کارگیری دستگاه‌های مدرن به یک میلیارد دلار کاهش یافت و از این هم کمتر خواهد شد.

منبع :
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
متن نظر :
ارسال نظر
نظرات کاربران
میزان اهمیت
ایمیل
توضیحات
ارسال