عضو ستاد اقتصاد مقاومتی با بیان اینکه امکان ایجاد ۱.۴ میلیون شغل فقط در صنعت پوشاک کشور وجود دارد گفت:بر اساس قانون برنامه پنجم توسعه، سالانه بین ۹۵۵ هزار تا ۹۷۰ هزار شغل باید ایجاد شود که برای تحقق این میزان اشتغالزایی باید به نرخ رشد ۸درصد برسیم.
علی آقامحمدی، عضو ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی امروز در ادامه نشست خبری تشریح برنامههای اشتغال دولت که با حضور علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد، درباره برنامه های اشتغالی دولت گفت: اگر بخواهیم شاخص های اصلی بازار کار ایران را مشاهده کنیم. یک نرخ مشارکت پایینی مشاهده می شود. نرخ مشارکت ایران حول ۴۰ درصد است. نرخ مشارکت رو به آینده افزایش می یابد. چرا که سهم زنان در این مشارکت کم بوده است و نرخ رشد مشارکت خانم ها در اشتغال افزایش خواهد یافت. ترکیب کیفی جمعیت تغییر کرده است. جمعیتی با سواد بالا وارد اقتصاد ایران می شود.
به گزارش تسنیم، عضو اصلی ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی با بیان اینکه به دلیل افزایش جمعیت باسواد کشور، اقتصاد کشور را باید بر مبنای دانش پایهگذاری کنیم تا نیروی فارغالتحصیل نیز بتواند به بازار کار معرفی شود، گفت: ایجاد اشتغال نیازمند ظرفیتسازی و نهادسازی است؛ بنابراین اشتغال صرفاً با تزریق منابع قابل دستیابی نیست.
آقامحمدی با تأکید بر اینکه مهارتآموزی یکی از موضوعات اساسی برای جوانان به منظور ورود به بازار کار است، گفت: در حال حاضر در بخش پوشاک حدود ۲۸۰ هزار نفر اشتغال دارند که یکی از ظرفیتهای دارای اشتغال بالا در کشور محسوب میشود؛ به طوری که امکان اشتغالزایی برای یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر در این بخش فراهم است.
وی افزود: برخلاف تصور برخی مبنی بر اینکه ظرفیتهای اشتغال وجود ندارد، اما باید گفت در صنعت مانند پوشاک، ظرفیتهای اشتغالزایی مانند کارخانجات و تولیدکنندگان به میزان کافی وجود دارد؛ مشکلی که در این حوزه برای افزایش سهم اشتغال وجود دارد، نبود تنوع و طراحی انواع پوشاک متناسب با نیاز جامعه است.
آقامحمدی گفت: بر اساس قانون برنامه پنجم توسعه، سالانه بین ۹۵۵ هزار تا ۹۷۰ هزار شغل باید ایجاد شود که برای تحقق این میزان اشتغالزایی باید نرخ ۳ شاخص کشور به ۸ درصد برسد؛ نرخ رشد اقتصادی، نرخ بیکاری و همچنین نرخ تورم سه شاخصی هستند که تا سال پایانی برنامه ششم باشد به۸ درصد برسند. اگر این سه هدفگذاری محقق شود، در جهت توسعه اشتغال حرکت کردهایم.
عضو اصلی ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی گفت: بر اساس مباحث مطرح شده در جلسه امروز ستاد، باید یک سوم از نرخ بیکاری فعلی برچیده شود؛ به طوری که نرخ بیکاری از۱۲.۴ درصد فعلی تا سال ۱۴۰۰ باید به حدود ۸ درصد برسد. وی ادامه داد: بر اساس برآوردهای صورت گرفته تا سال ۱۴۰۰ سالانه حدود ۸۰۰ هزار نفر وارد بازار کار میشوند که ۷۰ درصد این افراد، فارغالتحصیلان هستند که حدود ۵۶۰ هزار نفر را در هر سال شامل میشوند.
شاغلان با وجود درآمد اما قدرت گذران زندگی ندارند
آقامحمدی گفت: موضوع دیگر، تناسب میزان درآمد با هزینه خانوار است؛ در بسیاری از مواقع هر چند طرف شاغل است اما درآمد کافی برای گذران زندگی ندارد؛ به نوعی فرد به رغم شاغل بودن، اما نمیتواند زندگی خود را به لحاظ معیشت اداره کند. از این رو نباید صرفاً به دنبال ایجاد یک شغل باشیم، بلکه باید بر طرحهایی تمرکز کنیم که درآمد افراد نیز تأمین شود.
عضو ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی افزود: بر اساس گزارشات بانک مرکزی، در حال حاضر نرخ هزینهکرد درآمد ایرانیان به گونهای تقسیم میشود که مصرف سالانه ۶ درصد از خانوادهها بیش از ۷۰ هزار دلار، مصرف سالانه ۵۰۰ درصد خانوادهها بین ۲۰ هزار تا ۷۰ هزار دلار و سایر خانوادهها درآمد کمتر از ۲۰ هزار دلار در سال دارند؛ در عین حال مصرف سالانه دهکهای پایین جامعه کمتر از۷۵۰۰ دلار است. برای توسعه ثروت در ایران فقط تا سال ۲۰۴۰ فرصت داریم و اگر تا آن زمان کشور به ثروت نرسد با یک جمعیت پیر فقیر مواجه می شویم.