دولت و ملت برای جلوگیری از قاچاق پوشاک دست به دست هم دهند

تعداد بازدید : 2012
تاریخ انتشار : ۱۳۹۴/۱۲/۲۲

وزیر ارشاد در اختتامیه جشنواره مد و لباس گفت: قاچاق پوشاک یکی از مهمترین معضلات ما در این حوزه است که در سال جدید می کوشیم تا با کمک ملت این معضل را برطرف کنیم.

به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» علی جنتی در مراسم اختتامیه پنجمین جشنواره مد و لباس فجر که امروز ۱۹ اسفند ماه در تالار وحدت برگزار شد، گستره مد و پوشاک را به گستردگی زندگی دانست و افزود: مد و لباس تمام شئون زندگی را در بر می گیرد و حتی بر ادبیات سیاسی ما تاثیر می گذارد. پوشاک، شیوه آرایش و سبک لباس پوشیدن شاخص ترین حوزه مد به شمار می رود و گرایش به مد را می توان ناشی از عوامل تاریخی، اقتصادی، اجتماعی و روان شناختی دانست، به گونه ای که هیچ فرهنگی نیست که واژه مد در آن ناآشنا باشد.

وزیر ارشاد ظهور و بروز مد در میان فرهنگ های مختلف را نسبی و متفاوت با یکدیگر برشمرد و گفت: اگر بخواهیم ارتباطی میان مدگرایی و اصول اسلامی ایجاد کنیم می توانیم بگوییم که اسلام با رعایت نکردن اخلاق اجتماعی و همانندسازی با بیگانگان مخالف است؛ چراکه مد و نیاز به امروزی شدن و نوگرایی، میل فطری انسان است، به شرط اینکه این امروزی شدن به اسراف و از بین رفتن حدود شرعی و قطع ارتباط انسان با گذشته و هویت فرهنگی خویش منجر نشود.

جنتی با اشاره به اینکه تنوع در پوشش جزئی از فرهنگ جامعه است، افزود: اگر این مد و پوشش برخاسته از تراوشات ذهنی انسان و فرهنگ بومی او باشد، قابل احترام و پسندیده است، اما گاهی ما در برابر مدهایی که از بیرون نظام اسلامی بر ما وارد می شوند، تسلیم می شویم حال آنکه باید از ظرفیت های بومی خود استفاده کنیم و بر تولید داخلی تکیه بزنیم.

وی همچنین به اتفاقات خوبی که در حوزه مد و لباس افتاده، اشاره و بیان کرد: امروز در بخش خصوصی توانسته ایم تا اندازه ای پوشاک موردپسند جامعه به ویژه جوانان را تولید کنیم. گسترش تولید پوشاک ایرانی با الیاف طبیعی، به روز کردن پوشاک اقوام ایرانی از جمله اتفاقات خوبی است که در حوزه مد و لباس افتاده است. امیدواریم با بهره گرفتن از جوانان تحصیلکرده، نیاز خود به پوشاک را برآورده کرده و حتی به صادرات در این حوزه اقدام ورزیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ترویج سبک زندگی ایرانی- اسلامی را از اهداف حوزه فرهنگ برشمرد و گفت: تکیه بر تولید داخلی و توجه به صادرات، اصل و پایه اقتصاد مقاومتی است. هدف در بخش مد و لباس این است که به همه سلیقه هایی که وجود دارد، پاسخ دهیم و برای هر سلیقه ای پوشاکی بر اساس معیارهای ایرانی- اسلامی تهیه کنیم.

وی توجه به پوشاک مذهبی را از دیگر اولویت ها دانست و افزود: گاهی خانواده های مذهبی برای تهیه لباس مورد علاقه خود باید همه شهر را بگردند. ما در پی برطرف کردن این نقیصه هستیم. امروز باید ذائقه مصرف کننده در اولویت قرار بگیرد. ما باید تشخیص دهیم مخاطبان از ما چه می خواهند. از سوی دیگر، ضعف سیستم آموزشی و کهنه بودن منابع درسی در حوزه مد و لباس از دیگر مواردی است که باید به آن پرداخته شود. همچنین استفاده از طراحان ایرانی و تشویق صاحبان سرمایه به سرمایه گذاری در حوزه مد و لباس از دیگر مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

جنتی گفت: جای تاسف است که در یک کشور ۸۰ میلیون نفری، تجار و بازرگانان به کشور همسایه می روند و لباس مورد نیاز برای مردم را به صورت انبوه وارد می کنند. در سال ۹۵ بر آن هستیم تا با یاری ملت جلوی قاچاق پوشاک را بگیریم.

خبر دوم::::::

وزیر ارشاد در اختتامیه جشنواره مد و لباس فجر:

حدود شرعی در طراحی های لباس نباید زیرپا گذاشته شود

اظهار تأسف از ورود بی رویه پوشاک قاچاق به کشور

تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۴۰

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی،گفت: باید دولت تلاش کند جلوی ورود بی رویه قاچاق پوشاک از خارج به داخل کشور گرفته شود.

حدود شرعی در طراحیهای لباس نباید زیرپا گذاشته شود

به گزارش گروه فرهنگ رویکرد، آیین اختتامیه پنجمین جشنواره بین المللی مد و لباس فجر عصر امروز با حضور وزیر علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی مرادخانی معاون امور هنری وزیر ارشاد و حمید قبادی دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس و جمعی از طراحان و هنرمندان در تالار وحدت برگزار شد.در این مراسم علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: گستره مد و پوشاک به اندازه گستره زندگی انسان است و تمام شئون زندگی ما را در بر می گیرد. هر جا که پای جنبه زیباشناختی در میان باشد، مد در آنجا حضور دارید و پوشش، آرایش، لوازم منزل، شیوه احوالپرسی و حتی ادبیات سیاسی در گستره مدگرایی قرار می گیرد، اما با این همه پوشاک و شیوه آرایش، شاخص ترین حوزه مد به شمار می اید.
وی ادامه داد: در یک نگاه کلی گرایش به مد را می توان ناشی از زیرساخت های تاریخی، فرهنگی و اجتماعی دانست و هیچ فرهنگی یافت نمی شود که مد در آن وجود نداشته باشد. ظهور و بروز مدگرایی در فرهنگهای مختلف متفاوت است، اما اگر می خواهیم بین مفاهیم و اصول اسلامی نسبتی را تعریف کنیم، باید توجه داشته باشیم که اسلام با رعایت نکردن ارزش ها و آزادی مطلق در روابط و خودباختگی در مقابل بیگانگان مخالف است.
وزیر ارشاد با بیان اینکه مد میل فطری انسان است، گفت: نیاز به امروزی شدن و نوگرایی از جمله نیازهایی است که باید به آن توجه شود، اما اگر امروزی شدن باعث شود رابطه انسان با سابقه فرهنگی خود قطع شود، مورد نکوهش است و گرایش به مد نباید منجر به اسراف شود و احدود شرعی را زیر پا بگذارد و نباید همچنین به سمت فخرفروشی گرایش داشته باشد.
جنتی تصریح کرد: گرایش به نوگرایی عاملی برای آرامش روحی انسان است، اما اگر به افراط کشیده شود، آثار منفی بر روح و روان انسان می گذارد.
وی افزود: تنوع در پوشش جزئی از فرهنگ جامعه است و اگر برخواسته از تراوشات فکری انسان و فرهنگ بومی باشد، نشان دهنده فرهنگ غنی ایران خواهد بود و می تواند به دنیا معرفی شود.
وزیر ارشاد ادامه داد: متأسفانه شاهد هستیم گاهی در برابر مدهایی که از خارج از نظام فرهنگی به ما تحمیل می شود منفعلانه برخورد می کنیم، در حالی که باید از تمام ظرفیت های بومی خود استفاده کرده و وارد میدان رقابت شویم و با هم افزایی و تکیه بر تولید داخلی خود، بتوانیم نماد تولید ملی را به دنیا عرضه کنیم.
جنتی گفت: امروز در بخش خصوصی با همت هنرمندان و علاقه مندان تا اندازه ای پوشاک مورد علاقه مردم طراحی شده است و گسترش پوشش ایرانی با احیای ویژگی های طیفی اقوام ایرانی و نوآوری هنرمندان، باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه حوزه مد و لباس می تواند با بهره گیری از هنرمندان تحصیل کرده پیشرفت چشمگیری داشته باشد، گفت: حضور هنرمندان تحصیل کرده می تواند باعث شود که بازار مد و لباس در اختیار بگیریم و حتی وارد حوزه صادرات لباس نیز شویم. ترویج سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی یکی از اهداف حوزه فرهنگی است و باید بپذیریم که اگر می خواهیم در حوزه فرهنگی تأثیرگذار باشیم، بای سبک زندگی ما متناسب با ساختارها باشد.
وی با اشاره به لزوم توجه به اقتصاد مقاومتی گفت: مفهوم اقتصاد مقاومتی تکیه بر تولید داخلی و اقتصاد درون زا است، به گونه ای که بتوانیم تولیدات خود را به خارج صادر کنیم. خوشبختانه در سال های اخیر با تکیه بر ظرفیت های داخلی و اعتماد مسئولان، شرایط تحقق اقتصاد مقاومتی در حوزه مد و لباس فراهم شده است و نشانه های آن در بازار مشخص است؛ چراکه طرح هایی به تولید می رسد که مورداستقبال مردم قرار می گیرد.
وزیر ارشاد با بیان اینکه باید در طراحی لباس تمام سلایق را در نظر گرفت، گفت: تأکید می کنم در کنار تمام سلیقه هایی که وجود دارد، بخش قابل توجهی از مردم به دلیل مذهبی بودن جامعه، تمایل به استفاده از پوشش خاصی را دارند و ما باید پوشاکی را تولید کنیم که منطبق با معیارهای اسلامی باشد؛ چراکه گاهی دیده می شود افرادی که به این لباس ها گرایش دارند باید بسیار در شهر را بگردند و در آخر هم شاید نتوانند لباس موردنظر خود را پیدا کنند.
جنتی ادامه داد: باید از نظرات مشتری، بازار به طراحی و تولید برسد، اما هم اکنون متأسفانه برعکس است و ذائقه تولیدکننده بازار را هدایت نمی کند، در حالی که باید طراحان و تولیدکنندگان دقت داشته باشند، مصرف کننده چه نیازی دارد؛ چراکه هیچ تولیدکننده حرفه ای در دنیا بدون توجه به ذائقه مخاطب، لباس تولید نمی کند.
وی افزود: گاهی شاهد هستیم فصول درسی دانشگاهی با تولیدات مرتبط نیست و حتی می توان گفت دانشگاه ها از وضعیت بازارها بی اطلاع هستند، استفاده از طراحان ایرانی و تعقیب علاقه مندان به سرمایه گذاری در حوزه مد، بستر رقابت را بیش از پیش فراهم خواهد کرد تا هنرمند و طراح بتوانند به جایگاه شایسته جهانی برسند.
وزیر ارشاد خاطرنشان کرد: جای تأسف است در کشور ۸۰ میلیون نفری با وجود داشتن تمام امکانات و استعدادهایی که وجود دارد، اما امروز در بازار شاهد هستیم عمدتاً لباس های چینی و ترک، بازار ما را پر کرده اند و آنها بیش ترین بهره را از وضعیت موجود می برند، امروز در حال بررسی مقررات صادرات و واردات در دولت بودیم و به اعتقاد بنده، باید در این زمینه تمهیداتی اندیشیده شود که حتی الامکان از تولیدات داخلی حمایت صورت گرفته و جلوی ورود بی رویه قاچاق پوشاک از خارج به داخل گرفته شود.
جنتی افزود: واقعاً جای تأسف است که وقتی ترکیه، استانبول و آنکارا می رویم، برخی تجار به آنجا رفته و انبوهی از لباس ها را به صورت کیلویی به قاچاق بر می دهند و اینجا با قیمت نازل به فروشنده تحویل داده می شود که باید جلوی این جریان را از سوی دولت و ملت گرفته شود.
وی افزود: ما اساتید، تولیدکنندگان و طراحان خوبی در کشور داریم که باید از این استعدادها و ظرفیت ها استفاده کنیم تا جایی که بتوانیم تولیدات داخلی پوشاک را به خارج از کشور منقل کنیم.
در ادامه این مراسم از فعالان و پیشکسوتان عرصه مد و لباس تقدیر شد.

منبع :
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
متن نظر :
ارسال نظر
نظرات کاربران
میزان اهمیت
ایمیل
توضیحات
ارسال