پیشنهاد تسهیلات ۳۰۰ میلیون دلاری از صندوق توسعه ملی‎ برای نساجی

تعداد بازدید : 1911
تاریخ انتشار : ۱۳۹۴/۱۲/۱۹

مدیرکل صنایع نساجی وزارت صنعت با بیان این که صنعت نساجی بدون دیوار تعرفه با واردات مقابله می کند گفت: صنعت نساجی در هیچ کجای دنیا وضعیتی به این شکل نداشته و دارای حمایت های مختلفی در ممنوعیت ورود کالاهای قاچاق است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، گلناز نصراللهی در نشست خبری با اشاره به اینکه مهمترین معضل امروز صنعت نساجی کشور واردات غیررسمی است اظهار داشت: این واردات هیچگونه حقوق ورودی را پرداخت نمی کنند. این در حالی است که صنعت نساجی در هیچ کجای دنیا وضعیتی به این شکل نداشته و دارای حمایت های مختلفی در ممنوعیت ورود کالاهای قاچاق است.

وی با اشاره به اینکه در سال 79-80 یک طرح جامع برای بازسازی صنعت نساجی اجرایی شد، افزود: اما این طرح به صورت کامل اجرایی نشده است که وزارت صنعت درصدد است با احیای آن وضعیت صنعت نساجی کشور را بهبود دهد.

مدیرکل صنایع نساجی وزارت صنعت با اشاره به اینکه در حال حاضر صنعت استراتژیک نساجی از بخشی از تسهیلات صندوق توسعه ملی استفاده می کند، گفت: می خواهیم برای برندسازی میزان تسهیلات دریافتی از صندوق را برای بخش نساجی افزایش دهیم، به نحوی که در مرحله اول رقم 300 میلیون دلاری از صندوق توسعه ملی برای حمایت از صنعت نساجی کشور نیازمندیم اما باید بگویم این رقم در حد پیش بینی است و ارتباط نزدیکی به تمایل سرمایه گذاران برای حضور در بخش نساجی کشور را دارد.

نصراللهی به برگزاری جلسات مختلف برای بهبود وضعیت صنعت نساجی کشور در ریاست جمهوری اشاره کرد و افزود: قرار است براساس توافقات یک کارگروه در وزارت صنعت تشکیل و اقدامات لازم برای بهبود صنعت نساجی کشور از جمله تامین تسهیلات سرمایه در گردش این حوزه انجام شود.

وی در رابطه با آمار واردات قاچاق پوشاک به کشور نیز گفت: متاسفانه بخش های مختلف آمار متفاوتی را از میزان قاچاق اعلام می کنند اما به نظر من در بخش پوشاک آخرین آمار 700 میلیون دلار است که مربوط به سال 2014 است.

مدیرکل صنایع نساجی وزارت صنعت در ادامه صحبت های خود از تولیدکنندگان پوشاک کشور درخواست کرد تا محصولات خود را با برند ایرانی در بازار به فروش برسانند، گفت: امروز بیشترین حجم واردات از کشور چین انجام می شود به نحوی که بالغ بر 80 درصد واردات پوشاک از این کشور است.

نصراللهی تصریح کرد: 200 تعرفه در بخش پوشاک وجود دارد که فقط 10 ردیف تعرفه مشمول قرارداد ترجیحی ایران و ترکیه است.

وی در خصوص ثبت برند محصولات پوشاک که در سال های اخیر مطرح شده بود نیز گفت: ثبت برندها در حال انجام است و درخواست تعدادی از واحدهای تولیدی در حال بررسی است. دو بخشنامه نیز در این رابطه به گمرکات ارسال شده است اما اجرایی شدن قطعی این موضوع نیازمند پیگیری های مختلف است. به عنوان نمونه در مراکز عرضه باید همین موضوع مورد بررسی قرار گیرد.

مدیرکل صنایع نساجی وزارت صنعت با اشاره به اینکه صنعت نساجی امروز بدون دیوار تعرفه با واردات مقابله می کند اظهار داشت: در حال حاضر سرمایه گذاران مختلف در بخش خصوصی تمایل به حضور و سرمایه گذاری در بخش نساجی کشور را دارند. به عنوان نمونه در حوزه چرم و کفش سرمایه گذاران ایتالیایی، نخ های پشمی، سرمایه گذاران استرالیایی خواستار حضور در بازار ایران هستند.

منبع :
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
متن نظر :
ارسال نظر
نظرات کاربران
میزان اهمیت
ایمیل
توضیحات
ارسال