حذف بخش فروش متمرکز از جشنواره مد و لباس فجر

تعداد بازدید : 1401
تاریخ انتشار : ۱۳۹۴/۱۲/۱۱

دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس از حذف بخش فروش متمرکز در جشنواره بین المللی مد و لباس فجر خبر داد و گفت: در بخش ویترین ملی جشنواره امسال ۲۰ برند برتر پوشاک داخلی معرفی خواهند شد.

به گزارش خبرنگارگروه جامعه خبرگزاری فارس، حمید قبادی در نشست خبری پنجمین جشنواره بین المللی مد و لباس فجر که با حضور گلناز نصراللهی، مدیرکل صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت در تالار وحدت برگزار شد، با تبریک حضور پرشکوه مردم در صحنه انتخابات و تسلیت به مناسبت درگذشت فرج الله سلحشور، گفت: دهم اسفندماه جشنواره مد و لباس فجر افتتاح خواهد شد. در این جشنواره بیش از 10 نهاد برای برگزاری آن تلاش داشتند و در جشنواره امسال شاهد تحقق برخی از شعارهای چندسال گذشته خواهیم بود.

وی ادامه داد: اتاق اصناف ایران، اتحادیه پوشاک ایران و 5 اتحادیه پوشاک کشوری، انجمن طراحان پارچه و لباس، نیروی انتظامی، انجمن صنایع پوشاک ایران جزو مشارکت کنندگان در برگزاری پنجمین جشنواره مد و لباس فجر هستند. نکته مهمی که باید به آن اشاره کرد، گرایش و تبیین جایگاه هویتی لباس با به کارگیری تکنیک های خاص است و تلاش شده که موضوع هویتی که در طول سال به عنوان یک سیاست به آن پرداخته شده است، عملیاتی شود.

قبادی بابیان اینکه از استاندارد رویدادهای مد در دنیا و چیدمان مخصوص محصولات در نمایشگاه، استفاده شده است، گفت: تعامل با افراد الگوساز و هنرمندان سینما و بازیگران، استفاده از ابزارهای اطلاع رسانی و شبکه های اجتماعی، ارتقای کیفی فعالیت ها به خصوص در مراحل طراحی، ازجمله ویژگی های جشنواره بین المللی مد و لباس امسال است.

وی تصریح کرد: داوری ها در این دوره کاملاً سخت گیر انه بوده و جنبه های کاربردی و کیفی آثار در نظر گرفته شده است. ایجاد ارتباط بین طراحان و تولیدکنندگان از نکاتی است که در این دوره به آن توجه ویژه ای شده است و زمینه انعقاد قرارداد برای تولید انبوه محصولات در این دوره به وجود خواهد آمد.

قبادی گفت: بیش از 70 درصد از طراحان حرفه ای برای حضور در این جشنواره به ما پاسخ مثبت داده اند و اکثر آنها آثار خود را ارائه کرده اند. در این دوره سعی شده است با تفکیک برخی حوزه های جانبی مانند دانشگاه ها، سطح حضور افراد مبتدی کاسته شود و از این به بعد شاهد حضور آنها در نمایشگاه های فرعی خواهیم بود.

دبیر کار گروه ساماندهی مد و لباس با اشاره به اینکه امسال بخشی به نام ویترین ملی در جشنواره بین المللی مد و لباس فجر وجود خواهد داشت، گفت: در این بخش 20 برند برتر داخلی که در زمینه تولید محصولات ایرانی و اسلامی موفق عمل کرده اند، معرفی خواهند شد. به گونه ای که در نگاه اول ممکن است مخاطبان احساس کنند بسیاری از این محصولات اروپایی است، اما طراحی و تولید آنها توسط هنرمندان داخلی صورت گرفته است.

قبادی ادامه داد: جلب مشارکت بیش از یک هزار و 500 مرکز تولید و عرضه محصولات ایرانی و اسلامی نیز از دیگر ویژگی های این جشنواره است و نکته مهم اینجاست که بخش فروش را به صورت متمرکز امسال نخواهیم داشت و این مراکز به صورت غیرمتمرکز در سطح شهر، با نصب پوسترهایی که آنها را از سایر مراکز جدا می کند، اقدام به فروش محصولات خود با حداقل 20 درصد تخفیف خواهند کرد.

وی اظهار داشت: با سیاست توسعه و فراگیر شدن حوزه مد و لباس ایرانی اسلامی تلاش کردیم به مناسبت پیروزی انقلاب اسلامی در تعدادی از استان ها، نمایشگاه هایی را برگزار کنیم و 12 استان از بهمن ماه تا پایان اسفند این جشنواره ها را برگزار خواهند کرد.

دبیر کار گروه ساماندهی مد و لباس به برگزاری سمینار سراسری کارشناسان مد و لباس استان ها در اردیبهشت 95 نیز اشاره کرد و افزود: این مهم در جهت توسعه فعالیت های غیرمتمرکز به اجرا درخواهد آمد. در بخش بین الملل همایش سه روزه بین المللی در هتل هما برگزار می شود که این همایش جنبه آموزشی و کاربردی خواهد داشت و از 12 تا 14 اسفندماه با حضور 150 طراح و 3 استاد ایتالیایی برگزار می شود.

قبادی گفت: برگزاری مسابقه زنده طراحی لباس از ویژگی های نمایشگاه امسال است و طراحان ما با استفاده از پارچه و نخ ایرانی، طرح هایی را برای محصولات ایرانی به جامعه معرفی خواهند کرد و از درون این مسابقه می توانیم جهت رنگ سال آینده را نیز برداشت کنیم.

وی ادامه داد: حضور هنرمندان و بازیگران در مراسم افتتاحیه و در مسابقه زنده طراحی لباس از 11 تا 13 اسفند حضور خواهند داشت و امیدواریم این تعامل و الگوسازی مورد توجه مردم قرار گیرد. در روز 15 اسفند نیز مسابقه طراحی چادر را به صورت زنده به اجرا در خواهیم آورد.

دبیر کار گروه ساماندهی مد و لباس افزود: در مسابقه عمومی بخش لباس اجتماع بانوان، لباس مجلسی بانوان، لباس مردانه، بچگانه، زیورآلات، کیف و کفش را خواهیم داشت و بیش از یک هزار و 600 اثر با ثبت نام در شیما، آثار خود را ارائه دادند.

قبادی گفت: امسال در گام اول هیأت انتخاب را تشکیل دادیم که وظیفه رد یا قبول آثار را در مرحله انجام داد. طی مرحله دوم اعطای امتیازات در چارچوب شاخص ها شروع شد و به هر اثر امتیازهایی خواهد رسید که کارشناسان صنعت پارچه و طراحان پیشکسوت در آن حضور دارند. آثاری که در این مرحله بیش ترین امتیاز را کسب کنند، به مرحله نمایش راه پیدا کرده و با اضافه شدن تعدادی از کارشناسان اجتماعی و افزایش داورها ، برگزیدگان نهایی در صحن سالن به نمایش در خواهند آمد و در اختتامیه جشنواره معرفی می شوند.

وی بابیان اینکه جشنواره بین المللی مد و لباس فجر محل عرضه و نمایش عملکرد و کارکرد حوزه های مختلف در یک سال گذاشته بر روی موضوع مد و لباس است، گفت: به همین دلیل اعتنای به این جشنواره حائز اهمیت زیادی است، در جشنواره فیلم فجر امسال پیوند جدی میان طراحی لباس و استفاده از آن توسط هنرمندان به وجود آمد؛ چراکه ما معتقدیم هنرمندان ما شایسته استفاده از بهترین ها هستند و مجموعه مد و لباس در خدمت آنها قرار گرفت و اقدامات خوبی هم روی داد و توانستیم در این جشنواره لباس خوب را از لباس نامناسب تفکیک کنیم.

دبیر کار گروه ساماندهی مد و لباس به مسابقه اینترنتی بهترین طراحی لباس نیز اشاره کرد و گفت: پیش بینی می کنیم این مسابقه از روز دوم جشنواره کار خود را آغاز کند، و حمایت از طراحان با خرید آثار برگزیده از دیگر برنامه های حمایتی کار گروه ساماندهی مد و لباس از طراحان است و قرار شده آثاری که تولیدکنندگان آنها را برای تولید انبوه انتخاب می کنند، توسط کار گروه ساماندهی مد و لباس از طراحان خریداری شود و در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد.

قبادی افزود: پیش بینی می کنیم حداقل 25 مدل پارچه در بخش صنعت به اجرا درآید و این تعداد آثار توسط 30 شرکت داخلی معرفی خواهند شد، نمایش هنر پارچه سازی و تبدیل پارچه های موجود و معمولی به پارچه های کاربردی و حرفه ای برای اولین بار در کشور اجرا خواهد شد و راه اندازی تور آموزشی و تعاملی بین طراحان و تولیدکنندگان پارچه از دیگر برنامه های این جشنواره است.

وی افزود: در روزهای آخر برگزاری جشنواره مد و لباس فجر به دلیل همزمانی با ایام فاطمیه، کارگاه ها و نشست های موضوعی را برگزار خواهیم کرد و تلاش می کنیم تا ارتباط میان مفاهیم ارزشمند و مد و لباس در دستور کار قرار گیرد. اخیراً نمایشگاه لباس و دفاع مقدس را در نیاوران برگزار کردیم، جشنواره لباس عاشورایی، سال آینده به اجرا درخواهد آمد و تلاش داریم ارتباط منطقی میان مد و لباس و ارزش های فرهنگی کشور برقرار کنیم.

دبیر کار گروه ساماندهی مد و لباس ادامه داد: 14 دانشگاه و آموزشگاه در این نمایشگاه جانمایی شده اند و نشست علمی، کارگاه های آموزشی، رونمایی از دو اختراع، رونمایی از پوشاک نابینایان و ناشنوایان از سایر برنامه های این جشنواره است.

وی افزود: سیاست سال 95 تغییر نگرش و توجه مسئولان به موضوع مد و لباس است و دستاورد ما در سال های گذشته این بوده است که توانستیم ظرفیت های داخلی را شناسایی و بر آنها تأکید کنیم و تعامل و انسجام خوبی میان اعضاء و دست اندرکاران حوزه مد و لباس برقرار کردیم.

در ادامه این نشست گلناز نصراللهی گفت: پوشاک در نساجی موتور محرک سایر بخش ها است و پیشرفت در صنعت پوشاک باعث پیشرفت در صنایع می شود، خوشبختانه در سال های اخیر توانستیم اهمیت موضوع مد و لباس را تبیین کنیم که مد و طراحی جزو لاینفک صنعت پوشاک کشور است.

وی ادامه داد: اگر می خواهیم با بازار بیش از 11 میلیارد دلاری پوشاک در داخل کشور حرفی برای گفتن داشته باشیم، باید حتماً به این موضوع توجه کنیم، در غیراین صورت به جای تأمین نیاز مردم با محصولات داخلی، این نیاز از سوی خارج تأمین می شود؛ چراکه هم اکنون نیز تقریباً این شرایط وجود دارد.

نصراللهی گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت توجه ویژه ای به پوشاک دارد و از طراحان خارجی و مدارس مد خارجی دوره هایی را در داخل کشور برگزار کرده است، باید تمرکز بیش تر ما بر تولیدات داخلی پارچه و نخ و استفاده از آنها در پوشاک باشد که در جشنواره مد و لباس فجر این ظرفیت ایجاد شده است.

وی با اشاره به اهمیت حمایت مصرف کنندگان از تولیدات داخلی گفت: هم اکنون شاهد هستیم که برخی از تولیدات خارجی با برندهای خارجی ارائه می شود که دلیل آن توجه مصرف کنندگان به مارک های خارجی است.

نصراللهی از راه اندازی واحد تولید انبوه چادر مشکی در داخل کشور خبر داد و گفت: در این واحد تولیدی در چهارمحال و بختیاری چادرهایی با کیفیت مطلوب تولید می شود که امیدوار هستیم سال آینده این محصولات وارد بازار چادر کشور شود.

منبع :
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
متن نظر :
ارسال نظر
نظرات کاربران
میزان اهمیت
ایمیل
توضیحات
ارسال