نشست «آغاز فرآیند ترسیم سپهر ایران آینده» در محل اتاق بازرگانی ایران برگزار شد

تعداد بازدید : 44
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۱۰/۸

صبح روز سه شنبه 4 دی ماه نشست «آغاز فرآیند ترسیم سپهر ایران آینده» در محل اتاق بازرگانی ایران برگزار شد

 در این برنامه ، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، با اشاره به اهمیت تدوین سند چشم‌انداز آینده، اظهار داشت که پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال 1403، تصمیم‌گیری نهایی در خصوص تدوین این سند صورت گیرد. در این راستا، برای بهره‌برداری از ظرفیت‌های کارشناسی اتاق‌های بازرگانی سراسر کشور، تشکل‌های اقتصادی و کمیسیون‌های تخصصی اتاق ایران، گام‌های لازم برداشته خواهد شد.

 

صمد حسن‌زاده افزود: ایران با برخورداری از ظرفیت‌های بالای اقتصادی، انسانی، اجتماعی و فرهنگی، هنوز نتوانسته است به توسعه پایدار و متوازن دست یابد. برای رسیدن به این هدف، نیاز به تعامل و همکاری بیشتر داریم و باید یک برنامه جامع و عملیاتی تدوین کنیم.
وی همچنین گفت که سند چشم‌انداز قبلی که تا سال 1404 به پایان می‌رسد، با بررسی تمام ابعاد کشور و در نظر گرفتن واقعیت‌های میدانی تدوین شده بود؛ اما در دولت‌های گذشته، اقدامات لازم برای اجرایی کردن آن انجام نشد. 


رئیس اتاق ایران در ادامه به دو عامل مهم در تدوین سند توسعه اشاره کرد: اول، تقویت سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی به سیاست‌های دولت، و دوم، امنیت سرمایه‌گذاری که به‌طور مستقیم بر جذب سرمایه‌های مالی و انسانی اثرگذار است.


دکتر حجت میرزایی، رئیس مرکز پژوهش‌های اتاق ایران نیز در این نشست گفت: چشم‌انداز باید فرصتی برای انباشت سرمایه و ایجاد امنیت برای تلاش‌های بلندمدت اقتصادی باشد. اگر این مسئله نادیده گرفته شود، بسیاری از تلاش‌ها به نتیجه نخواهد رسید. میرزایی همچنین افزود که چشم‌اندازها باید موجب تنظیم روابط با شرکای اقتصادی خارجی و ایجاد وفاق ملی شوند.


دکتر علی آقامحمدی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری، در ادامه نشست تأکید کرد که ترسیم چشم‌انداز باید با مشارکت بخش خصوصی صورت گیرد. او گفت که بخش خصوصی می‌تواند به رشد 8 درصدی اقتصادی کشور کمک کند و باید در تدوین سند چشم‌انداز نقش فعال‌تری داشته باشد.


دکتر حمید پاداش، معاون هماهنگی و زیربنایی معاون اول رئیس‌جمهور، نیز در این نشست بر ضرورت استفاده از ظرفیت‌های بخش خصوصی و سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها تأکید کرد و افزود که عدم توجه به این بخش‌ها یکی از دلایل ناترازی‌های اقتصادی کشور است. همچنین، استفاده از نظام‌های تأمین مالی نوین مانند ارز دیجیتال در این راستا اهمیت دارد.


علی فیروزی، مسئول دبیرخانه تدوین سپهر ایران آینده، نیز بر لزوم نقش‌آفرینی مردم در تدوین چشم‌انداز تأکید کرد و گفت که این چشم‌انداز باید فراگیر باشد و صدای تمام اقشار مردم در آن شنیده شود.


در پایان نیز شرکت‌کنندگان بر لزوم تدوین سند چشم‌انداز جدید با توجه به تغییرات و تحولات جهانی و داخلی تأکید کردند و خواستار همکاری و تعامل بین بخش‌های مختلف کشور برای دستیابی به توسعه پایدار شدند.

منبع :
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
متن نظر :
ارسال نظر
نظرات کاربران
میزان اهمیت
ایمیل
توضیحات
ارسال