واردات بیرویه پارچه با ارز نیما موضوع سخنان رئیس و دبیر انجمن در زنجان
تعداد بازدید :
17
تاریخ انتشار :
۱۴۰۳/۸/۱۴
روزهای سهشنبه و چهارشنبه هشتم و نهم آبان ماه جمعی از اعضای هیأت مدیره و رؤسا و دبیران کارگروههای تخصصی انجمن ضمن بازدید از شرکتهای نخ آپادانا، لایی ساز، نخ تایر صبا، نساجی رازی، لپان بافت، سرجین و پوشاک مهیار در اولین رویداد کامپوتکس که به میزبانی پارک علم و فناوری و اتاق بازرگانی در دانشگاه زنجان برگزار شد، شرکت نمودند.
در مراسم افتتاحیه این رویداد پس از خیر مقدم دکتر یوسفی رئیس اتاق بازرگانی زنجان، مهندس دستمالچیان رئیس هیأت مدیره انجمن صنایع نساجی ایران پشت تریبون رفت و با اشاره به مشکلات عدیده واحدهای تولیدی در تأمین برق و حاملهای انرژی از سیاستهای ارزی وزارت صمت و بانک مرکزی انتقاد نمود و با اشاره به ناکارآمدی دستورالعمل ارزی و تغییرات پی در پی بخشنامهها، روند شش ماهه ابتدای سال جاری را در مجموع به ضرر تولید و به نفع وارد کنندگان و تجار دانست و با انتقاد از تخصیص ارز نیما برای واردات بیرویه و غیر کارشناسی کالاهایی که ساخت داخل دارند، همراهی با تولیدکنندگان را شرط اول ایجاد انگیزه برای تولید و بازسازی و نوسازی دانست.
دستمالچیان با اشاره به ظرفیتهای بالای استان زنجان، تولید در شرایط سخت و دشوار فعلی را مقدس دانست و از مسئولین خواست تا به دغدغه تولیدکنندگان توجه بیشتر داشته باشند. در این برنامه همچنین پس از سخنرانی آقایان مهندس وحید حریری، رئیس هیأت مدیره جامعه متخصصین نساجی و مهندس مجید نامی، رئیس هیأت مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک، مهندس سید شجاع الدین امامی رئوف دبیر انجمن صنایع نساجی ایران پشت تریبون رفت.
ایشان با اشاره به ضرورت اصلاح الگوی نظام حکمرانی مبتنی بر مشارکت مردمی، به تبیین موضوع جهشِ تولید با مشارکت مردم به عنوان شعار امسال پرداخت و مشارکت تولیدکنندگان و بخش خصوصی و تشکلهای تخصصی را بخشی از مشارکت مردم در اقتصاد خواند. ایشان همچنین با اشاره به سیاستهای دولت جدید در ایجاد وفاق ملی گفت: وفاق ملی صرفاً به معنی عزل و نصبهای سیاسی و جناحی و خویشاوندی برای رضایت جریانهای سیاسی نیست، بلکه ایجاد زمینه برای مشارکت مردمی در سیاست گذاریها و تصمیم گیریهاست.
امامی رئوف با اشاره به خلأ حضور مردم در سیستمهای نظارتی و مطالبهگری از مدیران دولتی، به تجربیات تلخ مدیران دولتی در دهههای مختلف اشاره نمود که متاسفانه بدون کوچکترین ارزیابی و پاسخگویی به فعالیت و خدمت ناکارآمد خود ادامه دادند. ایشان با اشاره به ناترازیهای انرژی و عدم وجود زیرساختهای تولیدی و صنعتی و اقتصادی، شرایط فعلی حاکم را نتیجه سوء مدیریتهای دهههای قبل در عدم پیش بینی و برنامهریزی دانست.
وی با اشاره به اتوبان یکطرفه حاکمیت و توقع ایشان از مردم برای مشارکت و پذیرش شرایط و تحمل و همراهی در عبور از پیچهای تاریخی، به نقش نخبگان و مردم و مشارکت آنها در اداره کشور اشاره نمود و گفت: اگر مردم و نخبگان و بخش خصوصی در نظام حکمرانی نقش موثرتر و فعالتری داشته باشند و همانطور که مدیران دولتی با انواع و اقسام سامانهها و شیوهها به دنبال رصد و نظارت بر بخش خصوصی هستند، مردم نیز امکان ارزیابی، نظارت و مطالبهگری از مدیران ناکارآمد و نالایق را داشتند، شرایط امروز کشور بسیار بهتر و موفقتر بود. ایشان با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در خصوص مشارکت مردم و حفظ روحیه مطالبهگری به نقش تشکلهای بخش خصوصی در مطالبهگری از دولتمردان و مجلس نشینان پرداخت و این موضوعات را حقوق قانونی بخش خصوصی در اقتصاد کشور دانست.
امامی رئوف با اشاره به واردات بیرویه پارچه و تخصیص ارز نیما به واردات پارچه در سال گذشته و شش ماهه ابتدای سال و سختگیریهای بیمورد در تخصیص ارز واردات ماشین آلات و مواد اولیه به فساد حاکم بر برخی دستگاهها و عدم توجه مدیران وزارت صمت، به خصوص دستیار ویژه وزیر صمت در محدودسازی ثبت سفارش و تخصیص ارز پرداخت و افزایش بیست درصدی واردات پارچه در شش ماهه ابتدای سال علیرغم پیگیریهای بسیار انجمن صنایع نساجی ایران را نمونه بارزی از کج سلیقگی، ناکارآمدی و بیکفایتی مدیران دانست.
امامی رئوف با اشاره به قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار و مفاد مختلف این قانون به ظرفیتهای قانونی پیش بینی شده برای مطالبهگری بخش خصوصی اشاره نمود و لزوم أخذ نظرات تخصصی و مشورتی تشکلهای تخصصی را وظیفه دولت و زیر مجموعههای آن دانست و با اشاره به لزوم مطالبهگری بخش خصوصی برای اصلاح نظام حکمرانی پرداخت و مشارکت مردم و بخش خصوصی در حکمرانی را تنها راه پیشرفت و توسعه دانست.