دومین همایش توسعه انرژی های تجدیدپذیردر صنایع کشور
تعداد بازدید :
79
تاریخ انتشار :
۱۴۰۳/۷/۴
دومین همایش توسعه انرژی های تجدید پذیر صبح روز سه شنبه سوم مهرماه با حضور مقامات دولتی و فعالین بخش خصوصی و نمایندگان تشکلهای تخصصی در سالن کوه نور هتل پارسیان اوین برگزار شد .
در بخش ابتدایی این مراسم پس از خیر مقدم مهندس حمیدرضا صالحی رئیس هیأت مدیره انجمن ساتکا، شینا انصاری رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست به عنوان سخنران اول دعوت شد و پس از ایشان دکتر طرزطلب رئیس سازمان انرژی های تجدیدپذیر و مدیریت بهره وری برق به ایراد سخنرانی پرداخت و از بستر سازی ها برای ایجاد نیروگاه های خورشیدی و بادی برای انرژی های تجدید پذیر و خورشیدی در بخش صنایع پرداختند و از ساز وکار جدید برای تسهیلات ارزی جدید برای برنامه های پیش رو خبر داد.
رئیس جدید ساتبا تأسیس صندوق و تسهیلات و منابع و ردیف های بودجه ای پیش بینی شده را گام موثری برای توسعه انرژی های تجدیدپذیر در صنعت دانست.
دکتر زمانیان دبیر ستاد اقتصاد انرژی شرکت های دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز با اشاره به ناترازی انرژی در کشور، به مشکلات ناشی از عدم النفع و خسارات وارده به بخش خصوصی پرداخت و اعداد و ارقامی در خصوص مقایسه مصارف انرژی در کشور و میانگین های بین المللی پرداخت، ایشان با اشاره به ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش بنیان به به لزوم گذر از منابع سوخت فسیلی به منابع تجدیدپذیر پرداخت.
در ادامه برنامه های افتتاحیه این همایش دکتر ابراهیمی از سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی به طرح موضوع لزوم تأمین برق واحدها برای رشد ایجاد اشتغال پرداخت و تأمین انرژی صنعت را حداقل حمایت از تولید و اشتغال دانست.
ایشان با اشاره به پتانسیل های موجود در کشور به لزوم استفاده از انرژی های تجدید پذیر پرداخت و قول های مساعدت برای تامین زمین در مجاورت شهرکهای صنعتی برای استقرار نیروگاههای خورشیدی در حدود پنج هزار هکتار با همکاری ارگانهای ذیربط و همچنین از ۱۸۰ عقد قرارداد برای تولید انرژی های تجدیدپذیر در سی شهرک صنعتی بیان نمود و استفاده از سقف سوله ها در شهرک های صنعتی و عقد تفاهم نامه با ساتبا و سه شهرک تخصصی انرژی خورشیدی را از دیگر برنامه های سازمان دانست.
دکتر نجفی عرب رئیس اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی تهران دیگر سخنران این همایش بود که با اشاره محدودیت های ریالی و ارزی به عقب افتادگی تکنولوژیکی در صنایع و معادن پرداخت و با اشاره به انقلاب صنعتی پنجم به عقب ماندگی کشور در انقلاب صنعتی دوم و لزوم توجه ویژه به این موضوع پرداخت.
ایشان قطع برق واحدهای تولیدی را فاجعه بزرگ برای صنعت دانست و ناترازی برق در سال های اخیر و پیش بینی های آتی را مانع دستیابی به رشد اقتصادی دانست. ایشان جذب سرمایه گذاری ۳۵ میلیارد دلاری برای تولید ۳۰ هزار مگاوات برق در برنامه را با وضعیت فعلی ناممکن دانست.
در بخش دوم این همایش تفاهمنامههای مشترکی بین سندیکای انرژیهای تجدید پذیر و برخی از تشکلهای صنعتی در جهت توسعه و ترویج انرژیهای تجدید پذیر به امضا رسید که مهندس امامی رئوف دبیر انجمن صنایع نساجی ایران در این بخش ضمن از امیدواری برای توسعه و گسترش حمایتها از انرژیهای تجدید پذیر در صنایع نساجی تفاهمنامه مذکور را امضا و مبادله نمود.