بررسی الزامات تحقق جهش تولید با مشارکت مردم
تعداد بازدید :
247
تاریخ انتشار :
۱۴۰۳/۱/۲۹
صبح روز سهشنبه بیست و هشتم فروردین ماه نشست کارگروه نساجی و پوشاک با حضور نمایندگان تشکلهای نساجی و پوشاک برگزار شد.
در این نشست که اولین جلسه این کارگروه در سال جدید بود پس از خیر مقدم دکتر شجاعی، مهندس سید شجاع الدین امامی رئوف دبیر انجمن صنایع نساجی ایران به ارائه گزارشی از نشست مشترک فعالین صنعتی و اقتصادی با وزیر صنعت، معدن و تجارت و پیش نویس الزامات تحقق شعار سال که با همت مرکز پژوهشهای اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی ایران تهیه شده است پرداخت.
امامی رئوف با اشاره به تدوین سند مشترک وزارت صنعت و اتاق بازرگانی برای تحقق شعار جهش تولید با مشارکت مردم به آمارهای منتشر شده توسط واحد مطالعات آماری و راهبردی انجمن صنایع نساجی ایران اشاره نمود و با تحلیل ظرفیتها و پتانسیلهای موجود در حلقههای مختلف زنجیره ارزش صنایع نساجی، جهش تولید در زنجیره تولید الیاف و نخ فیلامنت را نیازمند برنامهریزی برای تامین مواد اولیه مورد نیاز و سرمایهگذاری برای احداث پتروشیمی برای تولید چیپس پلی استر دانست. ایشان با اشاره به ظرفیتهای موجود در کشور، لزوم تامین مواد اولیه ارزان قیمت برای حلقه ابتدایی زنجیره ارزش را بسیار مهم دانست.
امامی رئوف با اشاره به واردات حدود هشتصد میلیون دلار پارچه در سال ۱۴۰۲، تولید داخل این کالا را دور از انتظار ندانست و سرمایهگذاری در حلقه بافندگی را از جمله اولویتهای پیشنهادی صنعت نساجی دانست. دبیر انجمن در حوزه فرش ماشینی و کفپوش با اشاره به حجم صادرات انجام شده در سالهای اخیر و پتانسیل فنی و دانش تخصصی و حضور در بازارهای صادراتی با اشاره به ظرفیتهای نصب شده در صنعت فرش ماشینی به لزوم تسهیل فرآیند صادرات و رفع تعهد ارزی اشاره نمود و جهش تولید در صنعت فرش ماشینی و کفپوش را در گرو رشد صادرات دانست که این مهم بدون تسهیل در رفع تعهد ارزی و نقل و انتقالات پولی ممکن نیست.
امامی رئوف همچنین با اشاره به پتانسیلهای صنعت پوشاک و کالای خواب و منسوجات خانگی به لزوم مبارزه جدی با قاچاق کالای نساجی در جهت حمایت از تولید داخل اشاره نمود و به نقش دستگاههای فرهنگی نظیر وزارت فرهنگ و ارشاد و رسانهها در جلب مشارکت مردم برای مصرف کالای با کیفیت ایرانی در جهت حمایت از تولید داخل پرداخت و ایجاد مشوق برای تولیدکنندگان در جهت معرفی کالای تولید داخل را در جهش تولید پوشاک و منسوجات نهایی بسیار مهم دانست.
در ادامه این نشست نمایندگان تشکلهای مختلف به طرح نظرات و دیدگاههای خود پرداختند و در جمعبندی مباحث مطروحه دکتر حسن پور تحقق راهبرد سال ۱۴۰۳ در جهش تولید با مشارکت مردم را نیازمند همکاری و همراهی همه آحاد مردم دانست و دکتر شجاعی با جمعبندی و اولویت بندی موارد مطروحه ابراز امیدواری کرد تا کارگروه بتواند نقش موثری را در این خصوص ایفا کند.
دکتر محسن گرجی مدیر کل دفتر صنایع منصوجات و پوشاک نیز ضمن شکر از میزبان و مهمانان حاضر در جلسه، همراهی ارزشمند تشکلها در پیشبرد امور دفتر صنایع منسوجات و پوشاک را از نقاط قوت دوران مدیریت خود در دفتر دانست و ابراز امیدواری کرد برنامهریزیهای دفتر برای مبارزه با قاچاق و نیز سرمایهگذاری جدید در تامین مواد اولیه مورد نیاز واحدهای تولید الیاف و نخ فیلامنت بتواند گام موثری در جهش تولید باشد.
ایشان همچنین در بخش پایانی صحبتهای خود به تحلیل آمار رشد سرمایهگذاری در صنعت نساجی، ورود ماشین آلات و رشد نسبی شاخصهای صنعتی نظیر شاخص مدیران خرید و رشد صنعتی پرداخت و این مهم را دستاورد مشارکت ذینفعان این صنعت دانست.