وضع استانداردهای اجباری در صنعت نساجی در شرایط فعلی ایجاد مزاحمت برای تولید است
تعداد بازدید :
377
تاریخ انتشار :
۱۴۰۲/۳/۶
یکی از موضوعاتی که اخیراً در دستور کار سازمان ملی استاندارد قرارگرفته موضوع استانداردهای اجباری در صنایع نساجی و پوشاک است. در حال حاضر یکی از گروه های فعال سازمان استاندارد کارشناسان بخش نساجی هستند که استانداردهای متعددی را برای این صنعت ترجمه یا تدوین نمودند و در در تدوین این استانداردها از مشارکت ذینفعان نیز استفاده شده است و با توجه به تشویقی بودن این استانداردها واحدهای تولیدی مختلفی نسبت به اخذ استانداردهای تشویقی مرتبط برای محصولات مختلف خود اقدام نموده اند. تجربیات تلخ فعالین صنعت نساجی از استانداردهای اجباری در صنعت پتو و غیره در دهههای گذشته حساسیت های زیادی را برای ذینفعان این صنعت به همراه داشته است.
در این راستا انجمن صنایع نساجی ایران ضمن احترام جدی به رعایت حقوق مصرف کننده و تلاش برای ارتقای کیفیت محصولات تولیدی بر این باور است که الزام و اجبار واحدهای تولیدی به استانداردهای اجباری بدون در نظر گرفتن رویکردهای جهانی و بین المللی در این حوزه صرفاً ایجاد مزاحمت و مانع در بخش تولید است و برطرف کننده دغدغه ها و
و نگرانی های سازمان استاندارد در خصوص مصرف کننده نهایی نخواهد بود.
به همین منظور پس از بررسی و جمع بندی موضوع استانداردهای اجباری در کارگروههای تخصصی مکاتباتی با دفتر صنایع منسوجات و پوشاک سازمان ملی استاندارد و اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی ایران انجام شد و ضمن اعلان این موضع مخالف انجمن به اجباری شدن استانداردها به موضوع لزوم فراهم نمودن تسهیلات بیشتر برای توسعه و ترویج استانداردهای تشویقی پرداخت تا شرکتهایی که نسبت به اخذ استاندارد اقدام میکند بتوانند از تسهیلات بانکی، مالیاتی، بیمهای و یا امکان استفاده از مشوق ها در بخش تبلیغات خود بهرهمند شوند تا شرایط مناسبی برای تشویق واحدهای تولیدی به اخذ مجوزهای استاندارد تشویقی فراهم شود. با پیگیریهای دفتر صنایع منسوجات و پوشاک نشست مشترکی در روز یکشنبه بیست و چهارم اردیبهشت ماه با حضور نمایندگان انجمن صنایع نساجی ایران، اتحادیه پوشاک تهران و اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک و مدیرکل استاندارد صنایع غیرفلزی سازمان ملی استاندارد به میزبانی دکتر محسن گرجی مدیرکل دفتر صنایع منسوجات و پوشاک وزارت صمت برگزار شد. در این نشست آقایان مهندس امامی رئوف، مهندس قدیری و صیادیان نمایندگان تشکلهای مدعو به طرح موضوع، دغدغهها و نگرانیهای تشکل های ذینفع در اجرای استانداردهای اجباری پرداختند و با اشاره به ناکارآمدی سیاست های دستوری در حوزه تولید و عواقب بی پایان چنین سیاستها و اثرات مزاحم آن بر تولید پرداختند، که افزایش قیمت تمام شده، محدودیتها، کمبودهای مواد اولیه مورد نیاز، نگرانی های جدی در ایجاد اختلال در پروسه تولید، معیشت اصناف ذینفع و نگرانی های آحاد جامعه از طرح موضوع استانداردهای اجباری، از جمله این موارد بود.
در جمع بندی موارد مطروحه مدیرکل دفتر صنایع منسوجات و پوشاک نیز با تایید نظرات تشکلهای ذینفع موارد محکمی را در مخالفت با اجباری سازی استانداردها در صنایع نساجی و پوشاک مطرح نمود.
در این جلسه پس از طرح مسائل و مشکلات موجود مقرر شد تا لیست جامعی از نیازهای صنعت پوشاک استخراج و در تعاملات فیمابین برای پاسخگویی به تامین نیازها برنامهریزی شود.