رئیس کنفدراسیون صادرات ایران با اشاره به جلسه رئیس جمهور با صادرکنندگان گفت: عملکرد سه ماهه دولت و ابلاغیه معاون اقتصادی رئیس جمهور درباره امید نسبت به صادرات در آینده را بیشتر می کند.
اکسپورتنا: محمد لاهوتی در مورد جزئیات جلسه امروز صادرکنندگان با رئیس جمهور، گفت: نشست امروز صادرکنندگان با رئیس جمهور کشورمان علاوه بر محتوای بسیار خوب دارای این پیام بسیار مهم است که چقدر موضوع تولید و صادرات برای شخص اول اجرایی کشور دارای اهمیت ویژه است که در روز ملی صادرات 2 ساعت وقت را به صادرکنندگان برای شنیدن و بررسی مشکلات صادرکنندگان اختصاص می دهند.
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران با بیان اینکه رئیس جمهور در این جلسه به تمامی مسائل و مشکلات صادرکنندگان پاسخ دادند، افزود: صحبت های ایشان در این جلسه مبتنی بر حمایت عمومی از بحث صادرات بود.
وی بیان داشت: رئیس جمهور کشورمان معتقدند که حجم صادرات در کشور بسیار ناچیز است و باید افزایش یابد که این کار با حمایت دولت خواهد بود.
لاهوتی با بیان اینکه موضوع افزایش توسعه تجارت خارجی با اولویت همسایگان مورد تاکید رئیس جمهور است، افزود: در این جلسه همچنین رئیس جمهور به موضوع دیپلماسی اقتصادی اشاره کردند و گفتند که عضویت دائم ایران در پیمان شانگهای موقعیت بسیار خوبی را برای صادرکنندگان فراهم می کنند و لذا باید صادرکنندگان از این فرصت استفاده کنند.
رئیس کنفدراسیون صادرات با اشاره به اینکه در این جلسه از سوی رئیس جمهور به موضوع ثبات در مقررات و قوانین بصورت جدی تاکید شد، گفت: رئیس جمهور بیان داشتند که یکی از ضعف های گذشته تغییر پی در پی مقررات بوده و لذا سیاست دولت سیزدهم هماهنگی در جهت افزایش ثبات در قوانین و عدم تغییر آنها است.
وی بیان داشت: رئیس جمهور همچنین بر توسعه تجارت ایران با نگاه به ظرفیت بخش خصوصی تاکید کردند و اشاره کردند که در نشست هایی که با سران کشورها از جمله نشست شانگهای داشته اند دائما بر موضوع صادرات و افزایش ظرفیت بخش خصوصی تاکید کرده اند.
لاهوتی افزود: موضوع جلوگیری از خام فروشی و حمایت از صنایع پایین دستی نیز از موضوعات مهمی بود که به آن اشاره داشتند.
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران بیان داشت: رئیس جمهور به ایجاد زیرساخت های حمل و نقل و رفع مشکلات و سرمایه گذاری در این بخش نیز تاکید جدی داشتند.
وی با بیان اینکه یکی از تاکیدات رئیس جمهور موضوع برگشت ارز حاصل از صادرات بود، گفت: رئیس جمهور در این خصوص اظهار داشت که سیاست دولت قطعا جذب ارز صادراتی به چرخه اقتصاد کشور برای تامین کالاهای اساس است اما در مورد زمان بازگشت ارز حاصل از صادرات معتقدند بودند که نباید بصورت قهری برخورد شود.
لاهوتی گفت: رئیس جمهور در این جلسه نسبت به بعضی برخوردهای نامناسب با صادرکنندگان در سال های گذشته ابراز نارضایتی کردند و لذا در این جلسه گفتند که در دولت سیزدهم این اتفاقات در مورد صادرکنندگان تکرار نمی شود و ما این مشکلات را حل خواهیم کرد اما صادرکنندگان نیز باید متعهد شوند که ارز حاصل از صادرات را به موقع به کشور بازگردانند.
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران افزود: در بحث کارت های بازرگانی نیز اعتقاد رئیس جمهور بر این است اتاق های بازرگانی و تشکل ها باید کمک کنند که حضور افراد غیرمتعهد، ناصالح، غیرحرفه ای در بحث تجارت خارجی کمرنگ شود و تجار واقعی به رسمیت شناخته شوند و کارت های بازرگانی پالایش و پایش شود تا افراد نااهل دسترسی برای سوء استفاده از این کارت ها نداشته باشند.
وی افزود: همچنین آقای رئیسی در مورد ممنوعیت ها اعتقاد داشتند تا علیرغم اینکه اولویت اول ما در تولید و صادرات استفاده از مواد اولیه داخلی و تامین نیاز کشور است اما این ممنوعیت ها نباید باعث شود تا صادرکنندگان با مشکل مواجه شوند.
رئیس کمیسیون تسهیل تجارت و توسعه صادرات اتاق تهران با بیان اینکه رئیس جمهور همچنین به موضوع صادرات خدمات فنی و مهندسی تاکید داشتند، گفت: لذا در این جلسه از معاونت اقتصادی وزیر امورخارجه خواستند که مشکلات مرتبط با این موضوع را حل کنند و وزیر صمت و بانک مرکزی نیز مباحث مربوط به ضمانت ها را حل کنند.
لاهوتی در پاسخ به این سوال که با توجه به رویکرد دولت قبلی آیا صادرات کشور از این پس شرایط بهتری را خواهد داشت، گفت: با توجه به عملکرد سه ماهه دولت سیزدهم و همچنین ابلاغیه خوب معاون اقتصادی رئیس جمهور در مورد سیاست های تجاری و ارزی شخصا نسبت به صادرات در آینده نسبت به قبل خوشبین تر شدم و امیدوارم این روش کماکان ادامه یابد.
وی با اشاره به موضوع استرداد مالیات بر ارزش افزوده صادرات گفت: اتاق بازرگانی از سه سال گذشته خواستار تسریع در برگشت مالیات بر ارزش افزوده صادرکنندگان بود اما علیرغم همه تلاش ها بی نتیجه ماند که خوشبختانه در شروع کار دولت سیزدهم با یک همت انقلابی این مشکل را در کوتاه ترین زمان حل نمود.
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران گفت با پیشنهاد اینجانب مبنی بر بازنگری در حوزه قوانین وضع شده طی سه سال گذشته و رفع موانع ایجاد شده به وزیر صمت ماموریت داند تا پایش قوانین در اسرع وقت اجرایی شود.