چاپ این صفحه

وزير صنعت، معدن و تجارت: ممنوعیت واردات کالاهای مشابه تولید داخل

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: چنانچه این وزارتخانه مطمئن شود تولید هر قطعه یا تجهیزات به اندازه نیاز کشور و با کیفیت مناسب وجود دارد، از واردات آن جلوگیری خواهد کرد.

رضا رحمانی در جریان برگزاری میز تخصصی تعمیق ساخت داخل در صنعت برق، الکترونیک و مخابرات افزود: ساخت داخل مورد تاکید است و این اقدام راهبرد اصلی برای حل مشکلات اساسی از جمله بیکاری و تورم محسوب می‌شود.


به گزارش ایرنا ، وی افزود: مدیریت بدون برنامه‌ریزی معنا ندارد و در نظر است تا سال ۱۴۰۰، به میزان ۱۰ میلیارد دلار از کالاهای وارداتی را داخل‌سازی کنیم که ۵۰۰ میلیون دلار آن در حوزه برق الکترونیک و مخابرات است.


این مقام مسوول از سهم ۴/۱ میلیارد دلاری صنایع خودروسازی و قطعه‌سازی در داخلی‌سازی قطعات و تجهیزات تا سال ۱۴۰۰ خبر داد که تا امروز و در جریان برگزاری میزهای تعمیق ساخت داخل این رقم از مرز ۳۰۰ میلیون دلار داخلی‌سازی گذشته است.


وی بیان کرد: آنچه مهم است این است که این نهضت امروز آغاز شده و در مرحله نخست به دنبال جلوگیری از واردات بوده و پس از آن صادرات محصولات پیگیری خواهد شد.


رحمانی هفت محور اساسی مورد پیگیری این وزارتخانه برای امسال را یادآور شد و گفت: یکی از این محورها توسعه صادرات با اولویت ۱۵ کشور همسایه و دو برابر شدن صادرات به این کشورها تا سال ۱۴۰۰ است.


وزیر صنعت اظهار داشت: سال گذشته در مجموع ۲۴ میلیارد دلار به این کشورها صادرات انجام شد و در نظر داریم تا سال ۱۴۰۰ این رقم را به ۴۸ میلیارد دلار افزایش دهیم.


به گفته وی دو درصد واردات این کشورها اکنون از ایران است که تا سال ۱۴۰۰ به چهار درصد افزایش خواهد یافت.


رحمانی همچنین به حضور خود در نمایشگاه اخیر واردات چین اشاره کرد و گفت: چینی‌ها در سال گذشته میلادی دو هزار میلیارد دلار واردات داشتند و به گفته اعضای اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین و انجمن بازرگانان ایرانی حاضر در کشور، جمهوری اسلامی ایران پتانسیل تامین ۷۰۰ میلیارد دلار از واردات چینی‌ها را داراست.


وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین به تکمیل سامانه «توان ایران» تا پایان ماه جاری اشاره کرد که در راستای قانون استفاده حداکثری از توان ساخت داخل ایجاد شده که یک نمایشگاه دائمی الکترونیکی بوده و نیازمندی‌ها و توانمندی‌های صنایع در آن دیده شده است.


وی با تقدیر از مشارکت سپاه، وزارت دفاع و بسیج در موضوع داخلی‌سازی خاطرنشان کرد: در ماه‌های گذشته خودروهای سطح پارکینگ خودروسازان به حدود ۲۰۰ هزار دستگاه رسیده بود که عمده آنها در چند قطعه مهم کسری داشتند که با برگزاری میز نخست داخلی‌سازی ۲۰۰ هزار دستگاه از این خودروها تکمیل و تحویل مشتریان شدند.


رحمانی همچنین به کاهش ۳۱ درصدی واردات کالاهای مصرفی در سال گذشته اشاره کرد که بخشی از آن ناشی از ممنوع شدن واردات یک هزار و ۵۲۴ ردیف تعرفه از سوی این وزارتخانه بود و همه این‌ها مواردی بودند که توان و ظرفیت ساخت داخل آنها در کشور وجود دارد.


رحمانی اعلام کرد: امروز ضروری‌ترین کار در جنگ اقتصادی، توسعه نهضت ساخت داخل و تخصیص بهینه منابع است.


عدم تطابق تسهیلات بانکی با نقدینگی مورد نیاز صنایع


همچنین وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص پرداخت نشدن بسته‌های تشویقی وعده داده شده به قطعه‌سازان افزود:‌ کمبود نقدینگی را تایید می‌کنیم اما به ‌طور قطع، هر آنچه که گفته و وعده داده شده، عملیاتی خواهد شد.


وی بیان داشت:‌ نیازهای بخش صنعت به نقدینگی اعلام شده و مورد پیگیری هم قرار گرفته است؛ در این زمینه بانک مرکزی قول مساعد همکاری داده است.


رحمانی با اشاره به میز تخصصی برگزار شده در روز جاری، خاطرنشان کرد:‌ با قراردادهایی که امروز منعقد شده، اگر ملزومات، قطعات و تجهیزات مورد نیاز کشور با کیفیت مناسب تامین شود، از واردات آنها جلوگیری خواهد شد.


وی ادامه داد: ‌نظارت بر ممنوعیت واردات این اقلام برعهده معاونت امور صنایع وزارتخانه است همچنین آن بخش که از طریق قاچاق وارد کشور می‌شود نیز از سوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز کنترل خواهد شد.

چاپ این صفحه