چاپ این صفحه

دومینوی تعطیلی کارخانه های نساجی

مهندس محمد مروج- رئیس هیئت مدیره انجمن صنایع نساجی ایران- در گفتگو با نساجی نیوز از دومینوی تعطیلی و توقف تولیدی واحدهای نساجی خبر داد و افزود: کارخانه های نساجی از ابتدای سال جاری تاکنون حدود 30 تا25 درصد پرسنل خود را به دلایل مختلف از جمله افزایش رکود، تبعات اجرای نادرست قانون مالیات بر ارزش افزوده و ... از دست داده اند.
وی ضمن اعلام مطلب فوق تصریح کرد: برخلاف تمام کشورها که دریافت مالیات بر ارزش افزوده از فروشگا ه ها و مصرف کنندگان شروع می شود و مغازه داران ملزم به ارائه فاکتور به واحدهای تولیدی هستند؛ در ایران با اجرای معکوس چنین قانون موثر و ارزشمندی روبرو هستیم به این ترتیب فروشندگانی که تمایل ندارند نامشان در فهرست سازمان امور مالیاتی قرار بگیرد از ارائه فاکتور شانه خالی می کنند و زیر بار قانون مالیات بر ارزش افزوده نمی روند در نتیجه تولیدکننده می ماند و انبوهی از محصولات و کالاهای به فروش نرفته در انبارها.

مهندس مروج اذعان داشت: در جلسات مختلف با مدیران ارشد وزارت امور اقتصادی و دارایی پیشنهاد کرده ایم که افرادی به نمایندگی از این وزارتخانه به واحدهای تولیدی اعزام شوند و کالای ما را بر اساس اصلاحیه مالیات های مستقیم به فروش برسانند در مقابل حاضریم حقوق و دستمزد آنان را تمام و کمال پرداخت و مبلغ حاصل از مالیات بر ارزش افزوده را به صورت آنلاین به حساب سازمان امور مالیاتی واریز نماییم!

رئیس هیئت مدیره انجمن صنایع نساجی ضمن بیان این مطلب که تولیدکنندگان با اصل پرداخت مالیات هیچگونه مخالفتی ندارند، گفت: معتقدیم که باید فعالان بازار و فروشندگان نیز مشمول پرداخت مالیات بر ارزش افزوده شوند نه فقط تولیدکنندگان. این موارد را به تمام نهادها و دستگا ه های ذی ربط منتقل کرده ایم اما متأسفانه تاکنون به نتیجه مثبت و مشخصی نرسیده ایم.

وی در پاسخ به این سوال که آیا مشکل اصلی واحدهای نساجی اجرای نادرست قانون مالیات بر ارزش افزوده است، ابراز داشت: مهم ترین مشکل فعلی واحدهای نساجی، رکود بسیار شدید در بازار است به نحوی که تا سال گذشته، واحدهای نساجی با 30 درصد ظرفیت خود به فعالیت می پرداختند و مدیران آن حاضر بودند به هر قیمتی کارخانه خود را حفظ کنند اما با اصلاحیه جدید قانون مالیات های مستقیم و جریمه سنگین آن یعنی محکومیت زندان، مدیران واحدهای نساجی، عطای تولید را به لقای آن می بخشند.

مهندس مروج در پایان اعلام کرد که انجمن صنایع نساجی ایران تمام تلاش و تمرکز خود را برای ساماندهی اصلاحیه قانون مالیات های مستقیم و جلوگیری از تعطیلی بیشتر کارخانه های نساجی به کار گرفته است و اولویت فعالیت های خود را رفع مشکلات مالیات بر ارزش افزوده می داند.

چاپ این صفحه