اولین استاندارد منسوج نانو تدوین شد

به گزارش ایسنا ،اولین استاندارد ملی محصول محور فناوری نانو بر پایه مطالعات و تحقیقات انجام شده در پژوهشکده‌های صنایع غذایی و کشاورزی و شیمی و پتروشیمی پژوهشگاه استاندارد، تحت عنوان «کالاهای نساجی با خاصیت ضدمیکروبی- روش‌های آزمون» با شماره استاندارد ملی ایران 21195 چاپ شد.

این استاندارد بنا به درخواست و با حمایت مالی ستاد فناوری نانو و با توجه به سوابق فعالیت‌هایی که در پژوهشکده غذایی و کشاورزی بر روی خواص ضدمیکروبی منسوجات نانو انجام شده بود، به این پژوهشکده واگذار شد و قریب به دو سال در کمیسیون‌های فنی مختلف با حضور متخصصینی از دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی فعال در زمینه فناوری نانو مورد بررسی قرار گرفت.
در این استاندارد، روش‌های آزمون برای تعیین مشخصات فیزیکی و شیمیایی نانوذرات افزوده شده به کالاهای نساجی و فراورده‌های سلولزی یکبار مصرف، مانند دستمال کاغذی که دارای خاصیت ضدمیکروبی (ضدباکتریایی، ضدقارچی و ضدویروسی) است، تهیه شد.
علاوه بر آن روش‌هایی برای تعیین میزان رهش نانوذرات در برابر شستشو و محلول عرق بدن شرح داده شده است.
همچنین روش‌های آزمون بررسی کارایی ضدمیکروبی این محصولات و روش‌های بررسی عوارض ناشی از تماس پوستی، شامل تحریک پوستی، حساسیت‌زایی و سمیت پوستی شرح داده شده است و راهنمای جامعی برای کاربران به منظور صدور مجوز و ارزیابی منسوجات نانو محسوب می‌شود.
منبع :
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
متن نظر :
ارسال نظر
نظرات کاربران
میزان اهمیت
ایمیل
توضیحات
ارسال