قائم‌مقام بانک مرکزی: سفر نمایندگان مؤسسه رتبه‌بندی فیچ به تهران برای ارزیابی اقتصاد ایران

قائم‌مقام بانک مرکزی از سفر نمایندگان مؤسسه رتبه‌بندی فیچ به تهران خبر داد و گفت: این مؤسسه فعالیت‌های منظم خود در ارتباط با ایران را از سر گرفته است.

به گزارش تسنیم، قائم‌مقام بانک مرکزی ایران گفت نمایندگان مؤسسه رتبه‌بندی فیچ اوایل ماه جاری از ایران دیدن کرده‌اند تا گزارشی در مورد ارزیابی خود از وضعیت اقتصاد این کشور تهیه کنند.
اکبر کمیجانی که در مصاحبه با بلومبرگ سخن می‌گفت، افزود: «مؤسسه فیچ مرور تحولات در بخشهای مالی، بانکی و به‌طور کلی شرایط کلان اقتصاد ایران را آغاز کرده است. این مؤسسه فعالیت‌های منظم خود در ارتباط با ایران را از سر گرفته است».
سخنگوی مؤسسه فیچ نیز تأیید کرد که این مؤسسه در حال انجام مذاکراتی با ایران است اما از بیان زمان انتشار نخستین گزارش رتبه‌بندی این مؤسسه از اقتصاد ایران خودداری کرد.
کمیجانی در ادامه گفت: «بانک‌های اروپایی و آسیایی، از جمله بانک‌های بزرگ در حال بازگشت به ایران هستند. برخی بانک‌های متوسط و کوچک به فعالیت‌های خود در ایران شتاب بخشیده‌اند».
وی در ارتباط با سیاست‌های دولت ایران در حوزه اقتصاد گفت: برای نخستین بار در ربع قرن گذشته تورم در ایران تک‌رقمی شده است. نرخ سود بانکی نیز از 18 درصد به 15 درصد کاهش یافته و طی هفته جاری نرخ سود تسهیلات بانکی را نیز کاهش داده‌ایم.
به‌گفته کمیجانی پیش‌بینی می‌شود رشد اقتصادی ایران در سال جاری به 4 تا 4.5 درصد برسد که تا حد زیادی در راستای پیش‌بینی‌های صندوق بین المللی پول در این باره قرار دارد.
وی به تصمیم بانک مرکزی برای تک‌نرخی کردن ارز هم اشاره کرد و گفت: بانک مرکزی در برنامه دارد نرخ ارز را تا پایان سال جاری ایرانی تک‌نرخی کند.
از زمان رفع تحریم‌ها صادرات نفت ایران تقریباً به سطح قبل از تحریم‌ها بازگشته است و شرکت‌های خارجی قراردادهایی را با ایران امضا کرده‌اند. اما بانک‌های خارجی و بسیاری از سرمایه گذاران به‌دلیل ترس از محدودیت‌های باقی‌مانده از ورود به بازار ایران خودداری کرده‌اند.
کمیجانی در پایان گفت: «ما در حالی که نرخ ارز را مدیریت و هدایت می‌کنیم سیاست‌های مالی و پولی تطابقی را هم به اجرا می‌گذاریم. ما در حال آماده کردن زمینه برای ورود به رشد بالاتر اقتصادی هستیم».

منبع :
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
متن نظر :
ارسال نظر
نظرات کاربران
میزان اهمیت
ایمیل
توضیحات
ارسال